Aikštelę įrengti baigs vėliau

Jau baigiant Pilies gatvėje automobilių stovėjimo aikštelės atnaujinimą, kilo trukdžių. Nors anksčiau darbus planuota baigti iki spalio, tačiau dabar rekonstrukcijos pabaigos terminas dėl laiku negautų medžiagų čia numatomam ravelinui nukeliamas dar porai savaičių.

Pilies gatvėje automobilių stovėjimo aikštelės rekonstrukcijos atnaujinimo darbai jau pasiekė finišo tiesę.

Šiuo metu jau beveik baigtoje rekonstruoti aikštelėje montuojami akį traukiantys dviračių stovai, savo forma primenantys šias transporto priemones.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas paaiškino, kad, kaip ir planuota, neatpažįstamai pasikeitusioje aikštelėje atliekami paskutinieji darbai.

Čia jau sutvarkytas apšvietimas, netrukus turi būti įrengti ir želdynai.

Vis dėlto šios teritorijos atnaujinimo darbai baigsis vėliau, nei planuota.

"Buvo kalbėta, kad visi darbai turi būti baigti spalio 1 d., tačiau darome dviejų savaičių pratęsimą", – paaiškino V.Švedas.

Skyriaus vedėjo teigimu, terminą pratęsti teko dėl to, kad laiku negautos aikštelėje turinčiam atsirasti ravelinui reikalingos medžiagos.

Jos, anot pašnekovo, įstrigo Ukrainos ir Baltarusijos pasienyje.

"Ravelino įrengimo darbai nukeliami iki spalio 14-osios, o visa kita turi būti sutvarkyta iki spalio 1 d.", – dėstė V.Švedas.

Nors likusius darbus ir planuojama baigti anksčiau, tačiau aikštelė gyventojams iki bus įrengtas minėtas objektas, nebus atverta.

Atnaujinant aikštelę atliktas ir šaligatvio remontas, pakeisti Pilies gatvės apšvietimo stulpai.

Teritorijos atnaujinimo darbus vykdo bendrovė "Kauno tiltai".

Aikštelės atnaujinimas atsiėjo 806 tūkst. eurų, o jau įrengtas gatvės apšvietimas bei pėsčiųjų ir dviračių takas šalia Pilies gatvės kainavo apie 180 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Šiaip dar ne prošalį ir kameras pastatyti toje aikštelėje. O dviračius atsiras kas norės čia palikti.

ezys

ezys portretas
>>>Tominis ne tik turistams, bet ir Klaipedieciams, kurie i senamiesti atvaziavo is pietiniu ar siauriniu rajonu ;) Senamiestis dviraciu transportui nepritaikytas ir vietu dviraciui prirakinti visai nebuvo. >>>graudu as abejoju ar kada nors ta zvyruota aikstele buvo 60% buvo uzstatyta, taip kad menkas nuostolis ;)

graudu

graudu portretas
Graudu maatyti kaip erdvi stovėjima aikšte galėjusi tapti vietatamo maža stovėjimo , vieta. prarasta apie 60% vietų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių