Absurdo viršūnė – skundžiama dėl lamų „sekso“ ant šlapios žemės

Dėl latvių turistų nuotraukų, darytų Klaipėdos zoologijos sode "Mini zoo" vasaros pabaigoje, užviręs skandalas gali persikelti į teismą.

Po patikrinimo – bauda

Dėl neįrengto laukiniams gyvūnams skirtos teritorijos drenažo zoologijos sodo įkūrėjas Edvardas Legeckas nubaustas 14 eurų bauda, tačiau gamtininkas žada bylinėtis ir ją skundžia teismui.

Diskusijos dėl netoli uostamiesčio įsikūrusio zoologijos sodo tęsiasi toliau. Tačiau tai jo įkūrėjo E.Legecko nebaugina.

"Mane juokas ima – gavau baudą, kad laukiniams gyvūnams nesudarau šiltnamio sąlygų. Esą reikia įrengti drenažus. Tačiau laukinių gyvūnų laikymo taisyklėse numatyta, kad drenažas būtinas tik danieliams. Pačios taisyklės pažymi, kad laukiniams gyvūnams turi būti sudarytos tokios sąlygos, kad kuo labiau primintų natūralias", – aiškino E.Legeckas.

Vyras stebisi, kad tik Lietuvoje laukiniams gyvūnams reikalaujama įrengti namų sąlygas.

"Gamtoje gyvūnas gyvena tiek šlapiose, tiek sausose vietose. Jis turi rasti ir pavėsio, ir purvo. O patikrinimų aš sulaukiu kasmet. Prieš rinkimus – dažniau. Visi žinome, kad rugpjūtis buvo vienas lietingiausių mėnesių metuose. Natūralu, kad visoje gamtoje buvo visur šlapia", – padarė išvadą E.Legeckas.

Rado netvarkos

Tačiau latvių turistai paviešino nuotraukas, kuriose matyti esą nevalyti žvėrių narvai, o patys gyvūnai, turistų nuomone, kenčia per mažuose narvuose, kuriuose nėra pavėsio.

Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža tikino, kad tarnyba patikrino laukinių gyvūnų laikymo sąlygas šiame zoologijos sode.

"Skirta 14 eurų bauda. Balos aptvaruose telkšojo praėjus savaitei po lietaus. Drenažas gal yra buvęs ten įrengtas, tačiau gyvūnai kapsto žemę, reikėtų įrengti iš naujo. Vilkų voljere nepapilta smėlio, kad žvėrys galėtų pasikapstyti. Elnių pastogėje buvo mėšlo, neišvalyta", – aiškino A.Bauža.

Tikrintojai nurodė sodo vadovui pašalinti trūkumus.

"E.Legeckas nesutiko su skirta bauda, nors buvo pritaikyta susitaikymo su valstybe galimybė. Žinau, kad žadama skųstis teismui. Mano galva, energija nukreipiama ne ta linkme", – pastebėjo A.Bauža.

Skundas dėl lamų "sekso"

Klaipėdos maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas aiškino, kad tarnyba buvo gavusi daugiau nei dešimt skundų dėl netvarkos zoologijos sode.

E.Legeckas replikavo, kad vertėtų panagrinėti šių skundų turinį.

"Žmogus skundėsi, kad mes šunis laikome voljeruose. Šunys yra mūsų ir jie gali būti, kur tik mes norime. Taip pat skundžiamasi, kad lamos rujos metu poravosi ant purvinos žemės. Nežinau, gal aš joms paklodes turėčiau patiesti? Buvo skundų ir dėl to, kad kažkas negalėjo nusifotografuoti su tigriukais, nes kažkam jie esą buvo įkandę. Ar galima sveiku protu vertinti tokio turinio skundus?" – nuomonę dėstė E.Legeckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
nežinau kaip tam Latvijos zoologijos sode,bet pagal nuotraukas,tai ten gyvūnai puikiom sąlygom gyvena.

AnimalPlanet

AnimalPlanet portretas
Man tai tokie pasakymai "uždaryt", "uždraust" atrodo geruoliški ir tuo pačiu naivūs. Atminkit, kad natūralūs gamtos arealai pasaulyje sparčiai nyksta. Pvz. Afrikoje iki 2050m. gyventojų skaičius padvigubės. To liūto ar tigro gamtoje gali ir visai nelikt. Gal ir ne komforto sąlygomis tie gyvūnai gyvena, bet visgi jie ne cirko narve ar kailinių žvėrių fermoje.

Genute

Genute portretas
Kam nepatinka musi zoo sodas tegu ir neina
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių