Absolventus kviečia renginių ciklas „Būk matomas“!

  • Teksto dydis:

Liepos 15-rugpjūčio 30 d. aukštųjų ir profesinių mokyklų studijas baigusius absolventus Lietuvos darbo birža kviečia dalyvauti renginių cikle „Būk matomas“.

Antrus metus organizuojama akcija siekiama ne tik sparčiau integruoti absolventus į darbo rinką, bet ir kiekvienam skirti individualų dėmesį, patarti ir padėti rasti geriausias profesines galimybes, supažindinti su darbo paieškos būdais, skatinti jaunuolius planuoti savo karjerą, ugdyti asmenines savybes ir gebėjimus. Akcija taip pat siekiama parengtus naujus specialistus pristatyti darbdaviams.

Renginiuose jaunuoliai bus supažindinti su galimybėmis ir būdais, kaip būti matomiems ir pastebėtiems darbdavių: kaip plėsti kontaktų tinklą, sistemingai ieškoti darbo, parengti gyvenimo aprašymą (CV), tinkamai prisistatyti darbo pokalbio metu. Tuo tarpu darbdaviai, ieškantys tam tikrų profesijų ar gebėjimų specialistų, bus nuolat informuojami apie registruotus darbo ieškančius absolventus.

Renginių grafikas Klaipėdos jaunimo darbo centre:

Rugpjūčio 6 d. 10 val. Renginių ciklo absolventams „Būk matomas“ seminaras „Pokalbis su darbdaviu - sėkmės paslaptys“ Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriuje (Aukštoji g. 12, Klaipėda). Darbo paieškos ir karjeros portalo Manager.LT, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas - Aras Mileška supažindins absolventus su darbo paieškos būdais, pasiruošimu pokalbiui su darbdaviu, pateiks praktinius patarimus. Jaunimo darbo centro skyriaus vyr. specialistė Indrė Vaitiekutytė renginio metu absolventams pristatys darbo biržos siūlomas galimybes: e. paslaugas, Pirmojo darbo ir Talentų banko programas.

Rugpjūčio 7 d. 14 val. Renginių ciklo absolventams „Būk matomas“ seminaras „Kaip pradėti verslą Lietuvoje“ Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriuje (Aukštoji g. 12, Klaipėda). Jaunimo skatinimo fondo prezidentas Arnas Ašmonas supažindins absolventus su juridinėmis verslo formomis, nauja verslo forma - mažoji bendrija, skatins jaunimo iniciatyvas versle, supažindins su asmeninėmis savybėmis ir kompetencijomis, reikalingomis šiandienos verslui ir kitus praktinius aspektus. Jaunimo darbo centro skyriaus vyr. specialistė Indrė Vaitiekutytė suteiks informaciją apie darbo biržos remiamojo įdarbinimo, paramos darbo vietoms steigti priemones, nauja projektą „Pagalba įsidarbinant“. „Swedbank“ vadybininkė Lina Sparnauskienė supažindins absolventus su atsakingu pinigų skolinimusi iš banko verslo pradžiai.

Rugpjūčio 14 d. 13 val. Renginių ciklo absolventams „Būk matomas“ seminaras „Savanorystė – įrankis sėkmingai karjeros pradžiai“ Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriuje (Aukštoji g. 12, Klaipėda). Labdaros ir paramos fondo „Dvasinės pagalbos jaunimui centro“ atstovas absolventus supažindins su savanorystės formomis, galimybėmis bei pasidalins gerąja patirtimi.

Rugpjūčio 21 d. 14 val. Renginių ciklo absolventams „Būk matomas“ seminaras „Praktiniai patarimai ieškant darbo ES/EEE šalyse narėse“ Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriuje (Aukštoji g. 12, Klaipėda). Klaipėdos teritorinės darbo biržos EURES biuro konsultantė Margarita Mankutė absolventus supažindins su darbo ir gyvenimo sąlygomis ES/EEE šalyse narėse, keliamais darbdavių reikalavimais, bus pateikiami praktiniai patarimai kaip pasiruošti pokalbiui su darbdaviu.

Kontaktai:
Klaipėdos jaunimo darbo centras,
Paulius ir Indrė -  (8 46) 31 01 43, jdc.klaipeda@ldb.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių