AB „Klaipėdos energija“ šildys ir Klaipėdos universitetą

  • Teksto dydis:

Praėję metai AB „Klaipėdos energijai“ buvo rekordiniai pagal naujų klientų  skaičių. O šiemet uostamiesčio energetikai jau sutarė su Klaipėdos universitetu ir į savo rankas perims Herkaus Manto gatvėje esančio universiteto miestelio šildymą.

Bendrabutis jau šyla

Iki šiol visas universiteto pastatų kompleksas – fakultetai, rektoratas, administracijos patalpos, bendrabutis – buvo šildomas iš vietinės dujinės katilinės. Dujoms brangstant universiteto vadovybė ėmė ieškoti racionalesnio šildymo būdo ir pasirinko AB „Klaipėdos energija“ centralizuoto šildymo paslaugą.

„Daugiau nei prieš dešimtmetį rekonstruojant universiteto pastatus jau buvo numatyta galimybė kada nors šilumą tiekti iš miesto centralizuotų tinklų. Universiteto teritorijoje nutiesti vamzdynai atitinka mūsų techninius reikalavimus, tad pakaks nutiesti apie 30 metrų ilgio šiluminės trasos atkarpą ir sujungti ją su universiteto vamzdynais, – pasakojo Arūnas Smaguris, AB „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas.

Šiuo metu AB „Klaipėdos energija“ iš centralizuotų tinklų jau šildo naująjį universiteto bendrabutį, o fakultetų ir administracijos pastatus planuojama prijungti iki kito šildymo sezono.

Klientų daugėja

Centralizuotos šilumos poreikis ypač išaugo uostamiesčio Liepų gatvės bei Šiaurės prospekto sankirtoje.

Buvusioje „Klaipėdos medienos“ katilinių teritorijoje pastatyti du administracinės paskirties pastatai. Netoliese statomas naujas „Regitros“ padalinys, o šalia jo šiemet duris atverti turi vienas didžiausių Klaipėdoje prekybos centrų. Visi jie pirks šilumą iš „Klaipėdos energijos“.

„Verslininkai tikrai moka skaičiuoti. Tai, kad jie savo projektams pasirenka centralizuotą šildymą, lemia keli faktoriai: konkurencinga mūsų šilumos kaina, patikimas energijos tiekimas ir saugi technologija“, – sakė Antanas Katinas, AB „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius.

Šiemet kaimyninėse valstybėse dėl dujų nuotėkio sprogo net keletas gyvenamųjų pastatų. O centralizuotas šildymas yra visiškai saugus. „Šiaurės Europoje centralizuotas šildymas yra dominuojanti šilumos tiekimo paslauga viešojo sektoriaus, komerciniuose objektuose ir daugiabučiuose. Skandinavijos šalyse netgi individualūs namai jungiami prie centralizuotų tinklų. Tokią pat tendenciją matome ir Klaipėdoje – klientų daugėja, ir artimiausius dvejus metus tik daugės. Tai akivaizdu iš su mumis derinamų statybų projektų“, – konstatavo A. Katinas.

2018 m. prie AB „Klaipėdos energija“ aptarnaujamų centralizuoto šildymo tinklų prisijungė 32 nauji vartotojai. Tai didžiausias klientų skaičiaus augimas per pastaruosius 5 metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių