Žengiant į Tautinio kostiumo metus – tradicinių riešinių paroda

  • Teksto dydis:

Penktadienį 16.30 val. Klaipėdos etnokultūros centro salėje (Daržų g. 10) atidaroma išskirtinė  tautodailininkės Eglės Pečiurienės (Jonava) tradicinių riešinių paroda „Tūkstantis žėrūnėlių“.

2017-ieji Lietuvoje paskelbti Tautinio kostiumo metais, tad tradicinių kostiumų aksesuarų – riešinių – paroda ne atsitiktinė. Ir jos pavadinimas pasirinktas ne atsitiktinai. Parodos autorė E.Pečiurienė, gerą dešimtmetį megzdama riešines, primezgė jų net tūkstantį porų. Laikas stabtelėti ir pasidžiaugti šiais žėrinčiais tautinio paveldo šedevrais. Džiugu, kad išskirtinė paroda pristatoma būtent Klaipėdoje. E.Pečiurienės riešinės – sertifikuoti Lietuvos tautinio paveldo dirbiniai. Tai šildantis ir nuostabiai atrodantis aksesuaras, derantis ir prie tautinio kostiumo, ir prie kasdienių ar net prabangių rūbų. Mezgėjos kūrybiškumas, darbštumas įkvepia ir žavi. Vienoms riešinėms Eglė suveria nuo 1 500 iki 4 000 karoliukų, mezga tankiai ploniausiais siūlais ir virbalais, todėl jos rankdarbiai itin kokybiški ir puošnūs. 

Parodos atidaryme dalyvaus jos autorė, Jonavos meno mokyklos tautinių instrumentų orkestras (vad. A.Grigaliūnienė), kuriame muzikuoja ir tautodailininkės jauniausioji dukra Ugnė Pečiuraitė. Pasigėrėti nuostabiais mezginiais Etnokultūros centre bus galima iki gruodžio 23 d.  Rekomenduojama visiems besižavintiems rankdarbiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių