Žais Klaipėdos miesto detektyvus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos Meno kieme Pasaulinė turizmo diena bus paminėta šiek tiek neįprastai: klaipėdiečiams siūloma kviesti į būrį draugus ir visiems kartu šeštadienį susirungti žaidžiant „Klaipėdos miesto detektyvus“.

Tarptautinė turizmo organizacija 1979 m. paskelbė rugsėjo 27-ąją Pasauline turizmo diena. Ši diena švenčiama siekiant visame pasaulyje paskatinti turizmą, užmegzti kultūrinius ryšius. Įvairiose šalyse tądien rengiami festivaliai, organizuojami turistiniai maršrutai. Turizmas – tai prasmingas ir sveikas laisvalaikio leidimo būdas.

Klaipėdoje Pasaulinė turizmo diena šiemet bus minima savaitgalį – rugsėjo 24 ir 25 dienomis. Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras šia proga miestelėnams siūlo įvairias pažintines ekskursijas. KKKC Meno kiemo žmonės kviečia miestą pažinti šiek tiek kitokiu būdu – žaidžiant žaidimą „Klaipėdos miesto detektyvai“.

Šį atraktyvų stalo žaidimą, skirtą klaipėdiečiams ir svečiams padėti netikėtu rakursu pažinti miestą ir jo jūrinį paveldą, projekto iniciatorė ir koordinatorė Inga Norkūnienė su dizainere Lina Jaruševičiūte, pasitelkusios įvairių sričių specialistus bei miesto gyventojus, kūrė nuo pavasario. Žaidimo dėžutėje – kortelės su užkoduotais 6 jūrinio paveldo objektais ir juos padėsiantys rasti seno žemėlapio fragmentai, faktai, frazės, užuominos, dėlionės. Itin aukštos poligrafinės kokybės žaidimas gali tapti puikiu suvenyru, kurį ne gėda padovanoti ir miesto svečiams.

Dabar miesto gyventojai ir svečiai kviečiami išbandyti šį žaidimą praktiškai: kvieskite šeimos narius, draugus, kaimynus, bendramokslius ar bendradarbius į ne didesnę nei 6 asmenų komandą, registruokitės ir atvykite į KKKC Meno kiemą – čia jums bus pristatytas žaidimas ir jo taisyklės bei pateiktos užduotys. Kiekviena komanda, gavusi po žaidimo komplektą, turės kuo greičiau surasti ir nufotografuoti žaidime užšifruotus 6 jūrinio paveldo objektus, 6 objektus pakeliui, prie kiekvieno surasto objekto sudėlioti jam skirtą dėlionę ir ją nufotografuoti. Greičiausia komanda, tinkamai atlikusi visas užduotis, laimės po žaidimo dėžutę kiekvienam. Prizas laukia ir komandos, išradingiausiai, žaismingiausiai pasipuošusios detektyvų atributais. Komandų skaičius neribojamas.

KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4) rugsėjo 24 d., šeštadienį, 12 val. komandinis žaidimas „Klaipėdos miesto detektyvai“ (komandoje – ne daugiau kaip 6 nariai, turėti skaitmeninį fotografuojantį prietaisą). Būtina registracija e. paštu inga@kkkc.lt arba tel. 8 618 14 506.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių