Vizažistė I. Jakūbauskė: elegancija madinga visada

Jei skaisti saulė jūsų skruostus nubučiavo žaviomis strazdanomis, neskubėkite jų slėpti. Klaipėdietė vizažo meistrė Ieva Jakūbauskė jums turi gerų žinių – tai šiuo metu vienas madingiausių įvaizdžio akcentų. Specialistės teigimu, natūralumas triumfuoja ir šio sezono makiažo tendencijose.

Vengiama dirbtinumo

„Ryškų matinį lūpų dažą keičia blizgiai be griežtų lūpų apvedimų, nebemadingas ir vadinamasis „ombre“ stilius, kai lūpų centras dažomas šviesiau už jų kampučius. Taip pat atsisakoma griežtų antakių, kreminio kontūravimo priemonių, kurios veidą daro šiek tiek dirbtinį. Tačiau vis dar populiarus veido švytėjimas – hailaiteriu paryškinami skruostikauliai, zona po antakių vidiniuose kampučiuose, per nosies centrą ir virš viršutinės lūpos, per Kupidono lanką. Šiuo metu taip pat itin aktualūs rausvo atspalvio skaistalai“, – vardijo I.Jakūbauskė.

Šiltesnės, lengvesnės spalvos puikuojasi ir pavasarinėje akių šešėlių paletėje.

„Tai gali būti švelnios žemės spalvos: rusva, kakavos, karamelinė, ne pernelyg tamsi vyšninė. Žaidžiant šešėliais reikėtų vengti griežtų kontūrų, kampų – tai labai įrėmina akį, makiažas atrodo tarsi priklijuotas“, – komentavo specialistė.

Tendencijos – ne nuosprendis

I.Jakūbauskė pataria drąsiai naudoti šešėlius kasdieniame makiaže, ypač jie gelbsti, esant užkritusiems akių vokams.

„Karamelinio atspalvio šešėliu galima šiek tiek pamodeliuoti linkį – zoną po kaulu, akis atrodys ryškesnė, gyvesnė, o judrųjį voką – padengti kūno spalvos šešėliu su švelniu blizgesiu, kuris tiesiog „ištrauks“ akį, veidas atrodys žvalesnis, gyvesnis“, – patarė specialistė.

Blakstienų augimo liniją galima pabrėžti pieštuku, tačiau jis turėtų būti ne juodas: „Verčiau rinktis samanų, baklažano atspalvį, žinoma, reikėtų atsižvelgti į savo akių rainelės spalvą. Pieštuko linija turi būti švelni, šiek tiek paretušuota, per daug neišsikišusi, kad akis neatrodytų nusvirusi“.

Vis dėlto pašnekovė pabrėžė, jog bet kurias tendencijas reikia vertinti šiek tiek kritiškai, nes tai, kas madinga, nebūtinai tiks kiekvienai moteriai, o aklas mados vėjų vaikymasis gali nublokšti į kraštutinumus: „Kaip minėjau, šiais metais madingos strazdanos. Užsienyje moterys netgi darosi permanentines strazdanas, tačiau jau rytoj ši tendencija gali būti visiškai nebeaktuali“.

Grožis, kuris nevysta

Anot vizažistės, net ir tokios bazinės sąvokos kaip dieninis, vakarinis makiažas neturėtų moterų įsprausti į standartų rėmus.

„Juk tai, kas tiks šviesių plaukų, veido, akių moteriai, tamsaus gymio, ryškią moterį gali paversti blankia ir „išplaukusia“, – teigė pašnekovė.

Vizažo meistrė pirmiausia pataria paisyti bendros stilistinės harmonijos, o pati prioritetą skiria elegancijai.

„Ne veltui aktorė, stiliaus ikona Audrey Hepburn yra sakiusi, kad vienintelis grožis, kuris nevysta – elegancija. Ir išties – elegantiška moteris visada bus madinga, traukianti aplinkinių dėmesį. Ji savo kosmetinėje turės ir raudoną lūpdažį, ir lengvą blizgį visiems gyvenimo atvejams, jos antakiai visada bus tvarkingi ir priderinti prie plaukų spalvos, veidas – lengvai padengtas kremine pudra, kad oda neatrodytų tarsi nutinkuota, o skruostikauliai – lengvai pakontūruoti ir paryškinti“, – svarbiausius principus įvardijo vizažistė.

Meistrės dosjė

Vizažistė ir makiažo technikos mokytoja I.Jakūbauskė šioje srityje dirba penkerius metus, veda grupinius ir individualius makiažo technikos mokymus, skirtus tiek mėgėjoms, tiek pradedančioms ar savo žinias siekiančioms pagilinti profesionalioms vizažistėms. Neseniai startavusioje I.Jakūbauskės elektroninėje kosmetikos reikmenų parduotuvėje „MakeUp Accessories“ siūlomi ir pačios vizažistės autoriniai produktai. „Pastaraisiais metais vis daugiau moterų nori išmokti makiažo paslapčių, jos ieško savęs, eksperimentuoja. Nors ne visoms užtenka kantrybės, dauguma puikiai įvaldo ne tik dieninio, bet ir proginio makiažo subtilybes. Neretai nustembu, kokios mūsų moterys yra talentingos, ir, žinoma, džiaugiuosi pati prisidėjusi prie jų pasiekimų“, – sako meistrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Visos moterys tai turi, tik gal dar ne visos atrado ;)

elegancija

elegancija portretas
yra duotybė - arba ji yra, arba ne - ir jokiom dirbtinom priemonėm jos neįgysi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių