Violončelės festivalį prilygino stebuklui

Baigėsi Klaipėdos koncertų salės iniciatyva suskambėjęs tarptautinis violončelės festivalis. Renginys, į pajūrį sutraukęs šimtus muzikantų iš Lietuvos ir užsienio, neliko nepastebėtas – jo sėkme neabejoja nei miesto valdžia, nei eiliniai miestiečiai.

Tik ką praūžęs festivalis gyventojams dovanojo neeilinę galimybę šešias dienas iš eilės įvairiose miesto vietose girdėti violončelės skambesį. Klaipėdos koncertų salės vadovė Danutė Žičkuvienė nepraleido progos padėkoti renginio partneriams.

"Kokia geniali idėja bebūtų, be geros komandos ir neabejingos bendruomenės pagalbos šventė neįvyktų", – sakė D. Žičkuvienė.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas festivalio sumanytojams negailėjo pagyrų. Esą aukščiausios prabos menininkai atrado trumpiausią kelią į klausytojų širdis.

Tvirtinama, kad violončele susidomėjo ir vaikai, tie, kurie su muzika neturi nieko bendra.

"Konkursas praūžė cunamiu. Sukūrėte stebuklą, nes visa Klaipėda praėjusią savaitę buvo paskendusi šiuolaikiškai ir labai profesionaliai skambančioje violončelėje. Žmogus turi būti stiprus tikėjimu, o ne regėjimu. Šiuo atveju tokia ir buvo Klaipėda. Įklimpote, nes tai įpareigojo daug metų į priekį padaryti dar daugiau ir geriau. Turbūt ir patys nesitikėjote sulaukti tokio ažiotažo. Ateinu į turgų pirkti žuvies – skamba violončelė. Ir visa tai pačiose netikėčiausiose vietose. Tai puikus įrodymas, kiek daug gali vienas žmogus, kai jis tiki tuo, ką daro", – šyptelėjo meras.

Didžiausios liaupsės skambėjo pagrindiniam festivalio iniciatoriui Klaipėdos koncertų salės kamerinio orkestro meno vadovui ir tikram violončelės virtuozui Mindaugui Bačkui.

Tiesa, pats muzikantas buvo kuklus ir nedaugžodžiavo. Jis prisiminė filosofo Arvydo Šliogerio žodžius.

"A. Šliogeris sako, kad apie šventenybes reikėtų tylėti. Aš šią frazę perdariau savaip – apie tikrus dalykus reikėtų tylėti, tiesiog tai turėtų tvyroti ore. Dabar reikia galvoti į priekį, telkti bendruomenę ir miestą. Mūsų stiprybė – vienybėje", – įsitikinęs M. Bačkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAD MERO NIEKUR NEMAČIAU

KAD MERO NIEKUR NEMAČIAU portretas
Neatrodo, kad meras domėtųsi rimtu menu. Nei karto (išskyrus kai reikia sakyti kalbas) jo koncertų salėje neteko matyti. Kaip ir daugumos miesto įžymybių; jie, atrodo, renkasi ten tik tada kai gauna pakvietimus. Einant į koncertų salę beveik visada galvoju : "Bus tik gėda ar labai gėda prieš atlikėjus dėl tuščios salės".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių