„Vilnius Art Walk“ kviečia į antrąjį turą po galerijas

  • Teksto dydis:

Daugiau nei prieš savaitę startavusi iniciatyva subūrė per šimtą žmonių į Vilniaus senamiesčio galerijas. Vilniaus dailės akademijos studentai sostinės gyventojus pakvietė kartu pasivaikščioti po parodas ir daugiau sužinoti apie jose eksponuojamus kūrinius. „Vilnius Art Walk“ metu apie savo darbus kalbėjo ir patys parodų autoriai, renginio dalyviai galėjo užduoti jiems rūpimus klausimus.

Renginio organizatoriai žada nesustoti, kviesti žmones burtis pasivaikščioti kas antrą šeštadienį. „Norint geriau suprasti šiuolaikinį vizualųjį meną neužtenka į galeriją užeiti kartą per metus. Tai reikalauja pastovaus domėjimosi, lankymosi parodose. Tikime, kad mūsų ekskursijos praplės vilniečių akiratį ir paskatins dažniau apsilankyti parodose savarankiškai“ – teigia viena iš ekskursijos gidžių dailėtyrininkė Deima Žuklytė-Gasperaitienė.

„Vilnius Art Walk“ idėja atkeliavo iš Helsinkio, kur tokie kas antrą sekmadienį vykstantys turai pritraukia daugybę žmonių. Panašią bendruomenę kurti Lietuvoje padeda draudimo bendrovė „Seesam“, kuri tiki šios idėjos svarba ir meno edukacijos poreikiu.

Jau paskelbtos trys galerijos, kuriose kviečiama apsilankyti drauge balandžio 1 d. Tai Vilniaus dailės akademijos parodų salė „Titanikas“, kurioje bus galima išvysti Eglės Vertelkaitės parodą „Moiros“, taip pat galerija „Akademija“ ir ten vykstanti Žygimanto Augustino paroda „IN.550“ bei paskutinė lankytina vieta – Šv. Jono gatvės galerija ir joje pristatoma Vytenio Tolučio paroda „Tarpinė stotelė II“.

Visose trijose galerijose balandžio 1-ąją dieną yra paskutinė galimybė pamatyti minėtas parodas, vėliau ekspozicijos bus keičiamos. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.


Šiame straipsnyje: Vilnius Art Walkparodamenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių