Vasaros romansai – parko estradoje

  • Teksto dydis:

Vasariški muzikos garsai birželio 27-ąją–liepos 24-ąją kvies apsilankyti parko estradoje šalia Klaipėdos koncertų salės. Ten vyks gaivūs kaip pajūrio vėjo gūsis ir lengvi kaip smilgos prisilietimas aštuoni Vasaros koncertų ciklo renginiai.

Kaip žadėjo organizatoriai, klausytojams bus patiektas ypatingo skonio desertas iš klasikinės, pasaulio, populiariosios ir džiazo muzikos kūrinių. Tai bus tikras malonumas klausytis muzikos atvirame ore, žaliuojančios gamtos prieglobstyje. Atlikėjų kuriamą harmoniją papildys natūralios aplinkos „prieskoniai“ – vėjas, paukščiai, medžių lapų šnaresys. Visa tai sukurs nepaprastą vakaro nuotaiką ir suteiks daug gražių įspūdžių.

Vasaros koncertų ciklą birželio 27 d. 20 val. pradės „Vasaros romansų“ programa, kurią atliks dainininkė Dovilė Kazonaitė, gitaristas Srdjanas Bulatas (Kroatija) ir pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė. Lietuviškos vasaros vakaras prisipildys įvairių tautų vokaline ir instrumentine muzika, kuri nukels į Ispaniją, Meksiką, Prancūziją, neaplenks ir gitaristo gimtinės Kroatijos.

Žavioji solistė D.Kazonaitė (sopranas) daugiau nei 10 metų gyvena Vilniuje, tačiau save laiko tikra klaipėdiete. Profesinį kelią ji pradėjo kaip choro dirigentė – šią specialybę įgijo Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA). Vėliau D.Kazonaitė pasuko dainininkės keliu ir baigė studijas Astos Krikščiūnaitės klasėje. Dažnai solistę galima matyti ir girdėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje atliekančią vaidmenis operose ir operetėse. Praėjusieji metai jai buvo labai sėkmingi – teatre Dovilė įvertinta kaip Metų operos viltis. Perspektyvią solistę galima išvysti ne tik operos scenoje, bet ir kamerinės muzikos programose.

S.Bulatas – klasikinės gitaros meno atstovas iš Kroatijos. Muzikiniu keliu jis ėjo Splito, Zagrebo universitetuose, o prieš kelerius metus su pagyrimu baigė studijas Londono karališkojoje muzikos akademijoje. S.Bulatas yra laimėjęs bene visus garsiausius gitaros muzikos atlikėjų konkursus, tarp jų – „Francisco Tarrega“ konkursą Ispanijoje.

R.Mikelaitytė-Kašubienė – pirmoji LMTA Koncertmeisterio katedros aspirantė, įgijusi meno licenciato laipsnį. Dar nebaigusi akademijos ji tapo respublikinio pianistų – koncertmeisterių konkurso laureate. Ji akompanuoja daugeliui geriausių Lietuvos ir užsienio solistų, su kamerinės muzikos projektais nuolat dalyvauja įvairiuose festivaliuose šalyje ir užsienyje.

Koncerto programoje derės trys skirtingi instrumentai – balsas, gitara ir fortepijonas. D.Kazonaitės vokalo galimybės suspindės atliekant Francisco Asenjo Barbieri, Fernando J.Obradorso, Georgeso Bizet, Leo Delibes ir kitų autorių kūrinius. Gitaros tembras labiausiai atsiskleis kroatų kompozitorių Adalberto Markovićiaus ir Stjepano Šuleko opusuose. Daug gražių melodijų skambės Manuelio de Fallos dainose, kurias visi trys muzikai atliks kartu.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vakar

Vakar portretas
jų klausiausi Paliesiaus dvare. Puiku. Ačiū. Sėkmės

Skaitytojai

Skaitytojai portretas
Visiškai teisingai.

skaitytoja

skaitytoja portretas
tai čia Šaulių gatvėje ar gerai supratau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių