„Vardas debesies“ – klaipėdietės poetės knyga-atminimas

  • Teksto dydis:

Klaipėdietė poetė Dalia Bielskytė išleido naują eilėraščių knygą, kurią kitą savaitę pristatys Ievos Simonaitytės viešosios  bibliotekos Gerlacho palėpėje.

D.Bielskytės poezijos knygos „Vardas debesies“, skirtos dailininko Arūno Mėčiaus (1965–2013) atminimui, pristatymas vyks kovo 26-ąją – tikrąją dailininko gimimo dieną, 17.30 val. Taip nebus pažeista daugiametė Dalios ir Arūno kūrybinio dueto tradicija – per jo gimtadienį rengti kultūrinius renginius, suruošti šventę sau ir draugams.

„Knyga-atminimas neturi skambėti kaip rekviem. Tai dviejų žmonių 12 metų bendro gyvenimo kelio kibirkštys, akimirkos, kurias jiedu vienas kitam dovanojo, tuo paliudydami, kad kūryba yra stipresnė už mirtį“, – sakė knygos autorė D.Bielskytė, prašanti neieškoti naujame poezijos tomelyje mirties atvaizdų – jų ten nėra.

Tai trečioji D.Bielskytės poezijos knyga ir antroji iliustruota A.Mėčiaus kūriniais. Šiuosyk „Vardas debesies“ inkrustuotas šio dailininko nutapytų paveikslų reprodukcijomis. Knygos dizaineris – Arūnas Juozapaitis, redaktorė – Eglė Bielskytė, recenzentas – literatūrologas Marijus Šidlauskas, o leidėjas ir rėmėjas, kaip ir abiejų ankstesnių D.Bielskytės knygų, – Sauliaus Jokužio leidykla-spaustuvė.

Jos sutiktuvėse dalyvaus rašytojas Juozas Šikšnelis, M.Šidlauskas, E.Bielskytė, A.Juozapaitis, knygos mecenatas S.Jokužys bei jos autorė.

D.Bielskytės eilėraščius iš naujojo rinkinio skaitys Apeirono teatro režisierės Eglė Kazickaitė ir Greta Kazlauskaitė. Muzikuos džiazo pianistas Saulius Šiaučiulis. 

Po renginio dar viena staigmena: bibliotekos kavinėje trijų paveikslų parodą atidarys visų trijų D.Bielskytės knygų dailininkas A.Juozapaitis. Šį kartą maisto ir meno smaguriams – kaligrafija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių