Už stalelio – su „Alka“

  • Teksto dydis:

Šįvakar 19 val. uostamiesčio Meno kieme (Daržų g. 10) Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansamblis „Alka“ (vad. Dalia Kiseliūnaitė, Martynas Ratas) klaipėdiečiams ir miesto svečiams pristatys naujausią programą „Už stalelio sėdau“, skirtą Etnografinių regionų metams. Prisėsite drauge?

Tai nauja programa – folkloro spektaklis, sukurtas iš autentiškų pasakojimų ir dainų, supintas iš Mažosios Lietuvos muzikos ir šokių. Veiksmas vyksta Klaipėdos krašto karčemoje, kur po turgaus susitinka ūkininkai, amatininkai ir žvejai, buvę Kaizerio kareiviai ir tekėti subrendusios merginos, kaimynai, draugai ir mažai pažįstami. Čia ne tik gurkšnojamas alus, bet ir susipažįstama, vyksta sandoriai, dalijamasi turgaus įspūdžiais ir patirtimi, pasakojamos naujienos ir  paslaptingos istorijos. Susiburia draugiška kompanija, kurioje netrūksta ryškių charakterių, asmenybių, šmaikštumo ir šaunumo. Šeimininkauja linksma „šinkorka“ ir jos dukrelė, retsykiais į savo kalbą įterpdamos vokiškų žodelių…

Per pamokos trukmės vaidinimą šmėsteli svarbiausi to meto Klaipėdos krašto bruožai, kai kam pažįstami iš šeimos, kai kurių rasti I.Simonaitytės ar H.Sudermanno kūriniuose. Šioje lyg ir smagioje vakaronėje pasigirs ir dramatiškų gaidų... Orūs ir praktiški klaipėdiškiai buvo nuoširdūs, draugiški, kaimyniški, pagarbiai vertinę save ir kitą žmogų, o jų moralinės vertybės tikrai dar nepaseno.

Scenarijaus autorė ir režisierė – D.Kiseliūnaitė, kapelos vadovas – M.Ratas, scenografas – Andrius Sirtautas, choreografas – Vidmantas Mačiulskis.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių