Uostamiestyje skraidė klaviatūros

Danės skvere trečiadienio vakarą klaipėdiečių žvilgsnius kaustė neįprasta ir nuotaikinga šventė – klaviatūrų mėtymo čempionatas. Šiemet pačiame miesto centre vykęs renginys organizuotas jau antrą kartą.

Čempionato dalyviai susirungė moterų ir vyrų kategorijose. Kiekvienas jų klaviatūrą galėjo mesti po du kartus, o geriausiai pasirodžiusieji pateko į finalą, kur vėl turėjo pademonstruoti savo gebėjimus keliais metimais.

Klaviatūros nebuvo galima pasunkinti ar kažkaip kitaip patobulinti specialiai varžyboms.

Čempionatas sudomino gausų būrį klaipėdiečių. Išbandyti savo jėgas susirinko daugiau nei 60 klaipėdiečių. Vaikinų, kaip ir ankstesnio čempionato metu, būta gerokai daugiau.

Viena didžiausių praūžusio čempionato intrigų – ar pavyks pagerinti anksčiau pasiektą rekordą. Prieš trejus metus viena klaviatūra nuskriejo net 36,80 m, o geriausias moterų kategorijoje pasiektas rezultatas – per 13 m.

Renginio organizatorius ir įmonės "Imas" vadovas Deimantas Špučys atskleidė, kad stipriajai lyčiai pritrūko visai nedaug.

"Iš pradžių vyrukų metimai nebuvo labai tolimi. Vėliau dalyvių rezultatai vis gerėjo. Galiausiai vienas vaikinas klaviatūrą nusviedė 35,75 m. Taigi iki rekordo tereikėjo labai nedaug, maždaug vieno metro", – kalbėjo organizatorius.

O štai merginų rezultatai, nors ir kuklesni, leido pagerinti rekordą – klaviatūra buvo numesta 19,70 m.

Šiemet čempionatas surengtas minint Programuotojų dieną.

"Šia proga gerai praleidome laiką. Renginys pavyko puikiai, viskas – lyg iš pypkės. Gal tik šiek tiek sušlapome, bet viso renginio metu dalyvius ir žiūrovus lydėjo gera nuotaika. Tikimės, kad klaviatūrų mėtymo čempionatas bus surengtas ir kitais metais", – vylėsi D.Špučys.

Pašnekovas prisiminė, kad pirmos tokios varžytuvės įvyko prieš trejus metus.

"Tada dirbau kitoje darbovietėje, iškėliau tokią idėją, darbdavys šiek tiek padėjo ją įgyvendinti. Taip išėjo, kad dabar toje pačioje IT srityje pats tapau darbdaviu ir nusprendžiau, jog šią mintį reikia atgaivinti", – pasakojo renginio organizatorius.

Tuomet renginys vyko prie Kultūros fabriko, kur šiuo metu stovi didelis ekranas, tad netrūko tiek žiūrovų, tiek dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
koks čia čempionatas sakyčiau chuliganizmas

to Evelina Zenkutė

to Evelina Zenkutė portretas
Degradele,smirdanti komunistiniais autkojais,per musu miesta teka DANGES upe,todel ir DANGES skveras.Pasimokyk istorijos.

tuštybei

tuštybei portretas
O disko metimas, ieties metimas, rutulio stūmimas - prasmingos veiklos?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių