Uostamiestyje – mados ir dizaino kūrėjų desantas

Šeštadienį uostamiesčio mados, dizaino, parfumerijos bei lietuviškų prekinių ženklų gerbėjai plūdo į Kultūros fabriką, kur vyko mugė „IKRA MADA showroom“ arba kitaip – „(Ne)atrastų kūrėjų mugė“. Visą dieną čia buvo galima pabendrauti su talentingais, gerai žinomais ir originaliais kūrėjais, įsigyti jų darbų.

Mados, dizaino ir tiesiog kokybiškų bei išskirtinių daiktų fiesta „IKRA MADA showroom“ prasidėjo šeštadienį priešpiet ir tęsėsi iki vėlaus vakaro.

Visą dieną stilingi ir kokybiškus daiktus vertinantys klaipėdiečiai plūdo į mugę, kurioje buvo galima atrasti ir gerai žinomų Lietuvos kūrėjų, ir susipažinti su naujais, tačiau taip pat išskirtiniais prekinių ženklų atstovais.

Mugėje, kuriai visą dieną nestigo lankytojų dėmesio, buvo pristatomi drabužiai, aksesuarai, nišinė parfumerija, suvenyrai, netgi įvairūs originalūs daiktai, galintys tapti namų interjero detalėmis.

Skaičiuojama, kad šeštadienį savo kūrinius klaipėdiečiams pristatė 30 prekinių ženklų atstovų iš įvairių Lietuvos miestų.

Mugės kuratorė Jurga Sutkutė neslėpė, jog didelis lankytojų susidomėjimas – džiugina. Pašnekovės teigimu, šeštadienį praūžusi mugė surengta ne tik tam, kad mados ir dizaino gerbėjai išvystų naujus kūrėjus, netikėtas ir šiuolaikiškas kūrybos technologijas, bet ir siekiant formuoti naują požiūrį į madą, jos vartojimo reiškinį.

Neretas renginio dalyvis ar lankytojas akcentavo, jog šeštadienį surengtas renginys – gaivus brizas uostamiesčio mados ir dizaino erdvėse, mat tokie renginiai Klaipėdoje vyksta itin retai.

Ši mugė – pirmasis didelis festivalio „IKRA MADA“ renginys. Visą festivalį vainikuosiantis madų šou lapkritį vyks Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių