Uostamiestyje atidaroma tekstilės darbų paroda „Monochromija“

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 6) vasario 5 d., ketvirtadienį, 17.30 val. bus atidaroma tekstilininkės Žydrūnės Kriūkaitės Juciuvienės paroda „MANOCHROMIJA“. Tai ketvirtoji autorės personalinė paroda, kurios eksponatus vienija vientisas, monochrominis koloritas. Kūrėja dirba įvairiomis tradicinėmis ir autorinėmis tekstilės technikomis. Temų pasirinkime tekstilininkė vadovaujasi pirminiu įspūdžiu, apėmusiu, išgirdus tam tikrą temą, ar frazę. Iš to ir išsivystė jų įvairovė – nuo asmeniškų jausmų interpretacijų, iki globalesnių, tautinį prieskonį turinčių kūrinių.

Pristatydama savo būsimą parodą „Klaipėdos galerijoje“ autorė pasakojo: „Monochrominis koloritas – patogus ir nekankinantis pasirinkimuose, nekeliantis didesnių kūrybinių kančių, atsirado mano kūryboje staiga, ir tikiuosi trumpam. Tai lyg tam tikro pesimistinio periodo įprasminimas, kuris lydi šiuo metu. Niekad nesistengiau atitolti nuo tradicinių tekstilės meno technikų – audimo, nėrimo, mezgimo, tačiau netikėtai eksperimentų kelyje gimė ir man neįprasta flizalino klijavimo technologija.

Prisijaukinau šią minkštą, jaukią, plačių galimybių išraišką ir šioje parodoje pateikiu keletą kūrybinių bandymų. Tai lyg žaidimas šešėlių teatro personažais, visuomet paslaptingais ir iki galo nepažintais“.

Temų pasirinkime tekstilininkė vadovaujuosi pirminiu įspūdžiu, apėmusiu, išgirdus tam tikrą temą, ar frazę, iš to ir išsivystė jų įvairovė – nuo asmeniškų jausmų interpretacijų, iki globalesnių, tautinį prieskonį turinčių kūrinių.

„Raudonasis parodos eksponatas – vienintelis ryškios dėmės akcentas, kurį suprantu ir juo įprasminu female terminą – visuotinai suprantamą moteriškumo schemą, kuria varijuojama nuo aukštosios mados iki tualetų ženklinės simbolikos“, – paklausta apie ne monochrominės spalvos kūrinį parodos ekspozicijoje, taip kalbėjo Ž. Kriūkaitė Juciuvienė.

„Klaipėdos galerijoje“ žiūrovai išvys tekstilininkės darbus sukurtus paskutinio dešimtmečio laikotarpiu bei pačius naujausius, monochromijos temai plėtoti skirtus kūrinius. Autorė pastebi, kad jos tekstilės formatai ima didėti: „Nuo ankstesnių mikro, pereinu link midi, ateityje galbūt rasis ir maxi dydžiai“. O su didėjančiais formatais ir tekstilės parodų skaičiumi didėja ir šio meno raiškos pažinimas bei supratimas plačiojoje visuomenėje. Maloniai kviečiame apsilankyti parodoje.

Paroda veiki iki 2015 m. kovo 4 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių