Uostamiestį nušvietė gausybė žibintų

Uostamiesčio gatves nušvietė jau tradicinėmis tapusios Šv.Martynos dienos žibintų eitynės.

Pačių pagamintais žibintais nešini klaipėdiečiai ėjo centrinėmis miesto gatvėmis, o juos lydėjo ir pats Martynas. Šiemet eitynių dalyviai rinkosi ne tik paminėti Šv.Martyno dieną, bet ir aukoti sunkiai besiverčiantiems.

Jau tradicinėmis tapusios Šv.Martyno dienos žibintų eitynės penktadienį uostamiesčio gatves liepsnelių šviesa nuspalvino jau sutemus.

Šiemet dėl itin gausaus būrio dalyvių žibintuose liepsnelės buvo įžiebtos ir eitynės startavo ne, kaip buvo įprasta anksčiau, nuo greta Jono kalnelio esančio „Sandoros“ kiemelio, o nuo burlaivio „Meridianas“ aikštės.

Geros nuotaikos nestokoję ir vienas kito žibintus gyrę eitynių dalyviai, kurių priešakyje žingsniavo ir pats Martynas, po maždaug pusvalandžio pasiekė Skulptūrų parką.

Čia, kaip ir kasmet, buvo klausomasi Šv.Martynui skirtų giesmių, tradiciškai buvo rodoma Šv.Martyno legendos inscenizacija, sveikinimų sulaukė varduvininkai.

Anot Klaipėdos Simono Dacho namų kultūros projektų vadovės Rasos Miuller, šiemetės eitynės turėjo ir kilnų tikslą.

Minint Šv.Martyno dieną prie organizatorių prisijungė ir maltiečiai, kurie susirinkusiuosius vaišino šilta sriuba ir kvietė aukoti sunkiai besiverčiantiems.

Pašnekovė pastebėjo, kad Šv.Martynas globo skurstančiuosius, todėl galimybė eityniu metu prisidėti prie siekio gerinti Klaipėdos sunkiai besiverčiančiųjų kasdienybę – dar labiau įprasmina penktadienio akciją.

Kasmet lapkričio 11-ąją Šv.Martyno dieną Klaipėdoje minėti pradėta jau seniai. Į pirmąsias šviečiančių žibintų eitynes prieš bemaž septynetą metų susirinko apie pusšimtis klaipėdiečių, šį penktadienį miesto gatvėmis žingsianvo daugiau nei pora šimtų eitynių dalyvių.

Pastebima, kad kasmet vis labiau plečiasi ne tik eitynių dalyvių, bet ir šios dienomis minėjimo partnerių būrys – prie organizatorių prisijungia vis daugiau įstaigų ir organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių