Uostamiesčio menininkų sukurtai „Odei Klaipėdai“ – milžiniškas dėmesys

"Odę Klaipėdai" neseniai pristatęs judėjimas "Pinigautojai" sukėlė tikrą susidomėjimo audrą. Per mažiau nei parą dainos-manifesto vaizdo klipą peržiūrėjo ir juo pasidalijo tūkstančiai žmonių. Žaibiškai populiarėjančio kūrinio autoriai tvirtina taip išreiškę meilę 

Pasiekė tūkstančius

Sparčiai populiarėjantis dainos-manifesto "Odė Klaipėdai", kurią atlieka aktoriai Donatas Želvys ir Gytis Šimelionis, klipas viešumą išvydo ketvirtadienio popietę. Žaismingas, kiek ironiškas kūrinys bemat patraukė klaipėdiečių, o vėliau ir kitų šalies gyventojų dėmesį.

Per mažiau nei parą vaizdo klipas, kuris nufilmuotas žymiausiose uostamiesčio vietose, buvo peržiūrėtas daugiau nei 2 tūkst. kartų, o feisbuke oficialiai įkeltas vaizdo įrašas pasidalytas per 1 tūkst. kartų. Ir tai – ne pabaiga, nes šie skaičiai nuolat auga.

"Bet mes siekiame ne to ir tikrai nesivaikome populiarumo. Tiesiog, manau, daina atsirado laiku ir vietoje. Be to, sprendžiant iš žmonių peržiūrų ir komentarų, visi galvoja tą patį. Mes tiesiog kaip menininkai atlikome savo funkciją ir garsiai prabilome apie savo miestą. Ačiū Dievui, tai įtraukė daugelį", – situaciją po kūrinio paviešinimo įvertino D.Želvys.

Nori atkreipti dėmesį

Nors daina-manifestu ir ironizuojama šiuo metu uostamiestyje susiklosčiusi situacija, tačiau menininkai tvirtina nenorėję nieko įžeisti ar leistis į politikavimą. Svarbiausias jų tikslas – atkreipti dėmesį.

Vis dėlto kai kurie miesto politikai sureagavo aktyviai ir, aptardami menininkų iniciatyvą, įžiūrėjo  labiau politinį atspalvį.

"Žinoma, kas stovi ant pjedestalo, tą ir kritikuoji, bet tikrai negalvojome apie politikų įžeidinėjimą. Mūsų tikslas yra pakalbėti apie tai, ko pačiai Klaipėdai trūksta. Ir nesakyti, kad mums čia gyventi gera ar panašiai. Nes jeigu mums kažko stinga, vadinasi, mes ieškosime, dirbsime ir bandysime tobulinti šį miestą", – tvirtino D.Želvys.

Neabejingi Klaipėdai

Daina ir vaizdo klipu išreikšti savo poziciją menininkai, anot pašnekovo, nusprendė todėl, kad jiems Klaipėda patinka – vaikinai nori čia gyventi, siekia, kad senamiestis būtų gyvas, kasdien vyktų įdomių renginių.

"Juk, kaip sakoma, jeigu žmogus patinka, tu juo rūpiniesi, kritikuoji, saugai, o jeigu ne, lieki abejingas. Mes nesame abejingi Klaipėdai, todėl ir išėjo toks kūrinys", – aiškino D.Želvys.

Žmonių protus ir širdis užkariavusi "Odė Klaipėdai" – bendras dviejų klaipėdiečių draugų ir kolegų kūrinys.

Anot D.Želvio, nors atrodo skambiai pasakyta, tačiau meno bei menininkų funkcija ir yra nebijoti kalbėti apie svarbius dalykus, skatinti diskusijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
Na ar ne puiku, kai 150 000 gyventoju pasakoma, kad jie nera zmones, nes juk "cia zmoniu nera" :) O Aleppo gyventojai lengviau atsiduso, nes pasirodo, kad katastrofa ne pas juo, katastrofa - Klaipeda :)

nuomonė

nuomonė portretas
Teisūs vaikinai, tikrai trimito trūksta, nes muzika dabar kaip barščiai be druskos - tik dietininkams :) Peace ;)

Anonimas

Anonimas portretas
šaunuoliai vaikinai - palaikom Klaipedą
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių