Uostamiesčio Atvelykio šventėje – dėmesys tradicijoms

Sekmadienio popietę gyventojai traukė į senamiestyje vykusią Atvelykio šventę. Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kiemeliuose šurmuliavęs renginys išjudino ir mažus, ir vyresnius klaipėdiečius.

Renginį kasmet organizuoja Klaipėdos etnokultūros centras. Jo metu netrūko linksmybių – buvo ridenami margučiai, vyko tradiciniai liaudies žaidimai, amatų demonstravimas, o nosį rietė nuo vietoje kepamų skanumynų kvapų – vadinamųjų lietuvininkų vofelių.

Mažosios Velykėlės šiemet – itin žaismingos. Ne vienas dar kartą susigundė paridenti pačių išmargintus kiaušinius. Anot šventės organizatorių, tai vaikams, jų žaidimams bei miestiečių bendruomeniškumui skatinti skirta šventė.

Šalia muziejaus esančiuose kiemeliuose atvykusiuosius pasitiko jomarkėlis. Su įvairiais gaminiais laukė amatininkai, kurie ne tik pardavinėjo, bet ir demonstravo kalvystę, medžiaginių lėlių siuvimą, rišimą, šieno pintinėlių pynimą, smulkių pučiamųjų instrumentų gaminimą, vilkelių sukimą, medžio tekinimą bei drožimą.

Taip pat nedidelėje mugėje savo dirbinius pristatė Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro keramikos studija „Žiezdrė“, Hermano Zudermano gimnazijos keramikos būrelis „Bitutė“, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos Tradicinių liaudies dirbinių studija, Gedminų progimnazijos verslumo klubas „Mąstau“.

Pavasarišką nuotaiką sukūrė Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro kolektyvai: „Kuršiukai“, „Alkiukai“, „Vorusnėlė“, taip pat svečiai iš Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos folkloro ansamblis „Smeltužė“, Palangos moksleivių klubo vaikų folkloro ansamblis „Kikilis“, Klaipėdos Sendvario progimnazijos folkloro ansamblis „Pupos“, Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos folkloro ansamblis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių