Turo po Kiniją užgrūdintas O. Koršunovo „Hamletas" pristatomas Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Oskaro Koršunovo spektaklio „Hamletas" trupė, neseniai grįžusi po beveik mėnesį trukusio turo po Kiniją, atvyksta į Klaipėdą. Jau balandžio 21, 22 dienomis spektaklis bus rodomas atsinaujinusio Klaipėdos dramos teatro salėje. „Hamleto" pristatymas uostamiestyje - vienintelė proga pamatyti spektaklį dar šį sezoną.

Net keletui „Hamleto" trupės aktorių Klaipėda - daugiau nei vienas iš daugelio miestų. Giedrius Savickas čia gimė bei augo. Nelė Savičenko bei Darius Meškauskas - ilgamečiai Klaipėdos dramos teatro trupės aktoriai, čia praleidę didžiąją dalį savo kūrybinio kelio. D. Meškauskas paklaustas, ar būtent Klaipėdos dramos teatre subrendo kaip aktorius, atsakė, jog ta branda dar nesibaigė.

„Manau, kaip aktorius ir žmogus aš visą laiką bręstu ir mokausi. Aktoriai dažnai juokauja: „Kad man prie dabartinės patirties ir suvokimo grąžintu jaunystės sveikatą". Bet parako dar yra, o Klaipėdos publika man išties svarbi. Todėl kviečiu visus apsilankyti „Hamleto" spektakliuose Klaipėdos dramos teatre", - teigia pagrindinį Hamleto vaidmenį kuriantis D. Meškauskas.

O. Koršunovas turėjo idėją vaidinti Hamletą pats. Atsisakė vien dėl to, jog tai reikalauja itin didelio fizinio pasiruošimo. Tad D. Meškausko kuriamas Hamleto vaidmuo režisieriui - itin svarbus.

„Darius Meškauskas šiame spektaklyje yra mano alte ego", - teigia O. Koršunovas.

Gastrolės uostamiestyje - ne vienintelis Klaipėdos dramos teatro bei O. Koršunovo bendradarbiavimo pavyzdys. Dar 2004-aisiais režisierius čia pastatė spektaklį pagal šiuolaikinio vokiečių dramaturgo Mariuso von Mayenburgo pjesę „Šaltas vaikas", o 2007-aisiais pristatė Augusto Strindbergo „Kelio į Damaską" interpretaciją. Būtent vaidmenys šiuose dvejuose Klaipėdos dramos teatro spektakliuose ir atvedė N. Savičenko ir D. Meškauską į OKT/Vilniaus miesto teatro „Hamletą".

„Iki „Hamleto" mums reikėjo ilgai bręsti, tai mūsų dešimtmečio spektaklis, dešimt metų ėjome iki jo. Visų ligtolinių spektaklių patirtis, darbo su aktoriais sukaupta patirtis, daugybė užsienio kelionių, klaidų ir atradimų patirtis yra sudėta į „Hamletą", - teigia O. Koršunovas.

Spektaklyje vaidmenis kuria aktoriai D. Meškauskas, N. Savičenko, G. Savickas, Dainius Gavenonis, Vaidotas Martinaitis, Rasa Samuolytė, Julius Žalakevičius, Darius Gumauskas, Tomas Žaibus ir Jonas Verseckas.

OKT/Vilniaus miesto teatro „Hamletas" Klaipėdoje - jau balandžio 21, 22 dienomis. Pradžia 18 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negi

negi portretas
o negi čia Paksas kankinį vaidina?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių