Tęsiasi Klaipėdos pilies džiazo festivalis

Šeštadienį uostamiestis ir toliau skęsta nenuilstančiame džiazo ritme. Penktadienį siautulingai pasitikę pirmąjį oficialiai atidaryto festivalio koncertą, šiandien klaipėdiečiai bei miesto svečiai ir vėl turės galimybę Kruizinių laivų terminale pasimėgauti gerai žinomų Lietuvos bei užsienio džiazo žvaigždžių pasirodymais.

Sėkminga pradžia

Penktadienį iškart po iškilmingai paskelbto 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio starto Kruizinių laivų terminale nugriaudėjo pirmasis iš kelių džiazuojančio savaitgalio koncertų.

Tokios muzikos gerbėjų būrys penktadienio vakarą net kelias valandas klausėsi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje gerai žinomų atlikėjų koncerto.

Ant pirmojo koncerto scenos vakar lipo auksinis Lietuvos balsas Vilija Matačiūnaitė ir profesionalusis džiazo orkestras „Kaunas Big Band“. Ši kompanija 22-ąjam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui ruošėsi ypatingai – specialiai jam parengė iki šiol dar niekur negirdėtą programą „Natalie Cole prisimenant“, skirtą šiai garsiai JAV muzikos atlikėjai.

Nesiskirstė iki vėlumos

Ne ką mažiau dėmesio ir aplodismentų susižėrė jaunieji muzikos stebukladariai iš Bulgarijos „Funky Miracle“.

Išskirtinėmis melodijomis Kruizinių laivų terminalo aikštė užliejo unikalus bliuzo atlikėjas ir gitaristas iš JAV Carlos Johnson.

Kaip ir buvo galima tikėtis, abejingų nepaliko vienu iš šių metų Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos karūnos brangakmenių tituluojamos britų džiazo muzikos legendos „Shakatak“.

Daugiau nei 30 sėkmingos veiklos metų galintys pasigirti atlikėjai jau yra išleidę daugiau nei pusšimtį diskų bei pasaulio radijo stočių TOP dešimtukus šturmavusių hitų. Patirtis ir profesionalumas užbūrė koncerto svečius.

Kelios valandos beveik nenutrūkstančio gero ir profesionalaus skambesio uostamiesčio džiazo mylėtojus mieste išlaikė iki pat vėlumos.

Šiandien – būrys žvaigždžių

Šeštadienį festivalis ritmo lėtinti anaiptol nežada. Antrąją džiazuojančią dieną ir toliau tęsis burių šlamesiu jį papildanti regata „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“, kurioje dalyvauja stipriausios Lietuvos kreiserinės jachtos.

Vakare, kaip įprasta, prasidės ir dar vienas Lietuvos ir užsienio džiazo žvaigždes vienijantis koncertas. 18 val. Kruizinių laivų terminale prasidėsiančiame renginyje šios muzikos mylėtojus džiugins net keturi skirtingi pasirodymai.

Į antrojo koncerto sceną lips svečiai iš Baltarusijos – grupė „Apple Tea“, Keiko Borjeson ir pasaulinį populiarumą pelniusios muzikos žvaigždės iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“.

Šeštadienį festivalio lankytojai galės pasimėgauti ir būgnu dievu vadinamo Jojo Mayer ir Klaipėdos džiazo orkestro pasirodymu. Organizatorių teigimu, festivalio žiūrovams privalu nusiteikti nenuilstančiai būgnų audrai, kurią virtuoziškai valdys J.Mayer.

Šis atlikėjas į Klaipėdą atvyko dar ketvirtadienį. Į uostamiestį iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto jis buvo atskraidintas bendrovės „Amberton Air“ sraigtasparniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių