Tarptautinio forumo konkursuose Klaipėdos studentus lydėjo sėkmė

Baigiantis 2016 metams Klaipėdos universiteto (KU) Menų akademijoje jau trečią kartą vyko tarptautinio susivienijimo „XXI a. menas ir švietimas“ (prezidentė prof. Eleonora Tkach) forumas „Muzikos atlikimas ir pedagogika“.

Dalyvių – rekordiškai daug

Forumo konkursai lapkričio 20–25 dienomis šiemet sutraukė rekordinį dalyvių skaičių: per 170 jaunųjų atlikėjų iš Lietuvos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos, Kinijos, Latvijos, Estijos, Izraelio ir Turkijos varžėsi įvairiose amžiaus grupėse solistų (fortepijonas, styginiai, vokalas), fortepijoninių duetų, kamerinių ansamblių ir solo su orkestru nominacijose. Dauguma konkursų buvo vieno turo, tik vokalistų ir solo su orkestru konkursai vyko dviem turais. Pastarųjų antrajam turui talkino jungtinis moksleivių ir pedagogų kamerinis orkestras, kuriam dirigavo Tomo Ambrozaičio.

Vyresniųjų amžiaus grupėse (3–6 grupės, priklausomai nuo nominacijos) konkuravo KU Menų akademijos, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA), Estijos muzikos ir teatro akademijos, Daugpilio universiteto, Ukrainos nacionalinės P.Čaikovskio muzikos akademijos, Charkovo nacionalinio I.Kotliarevskio menų universiteto, Baltarusijos valstybinės muzikos akademijos bei Valstybinio kultūros ir menų universiteto, Kinijos centrinės konservatorijos studentai.

Tarp geriausiųjų

Ypač sėkmingai forumo konkursuose pasirodė nemažas būrys KU Menų akademijos studentų. Pirmąsias vietas laimėjo dainininkės: studentė Greta Dulkytė (lekt. G. Zeicaitės kl.), stažuotoja Beata Ignatavičiūtė ir pagal „Erasmus“ programą KU Menų akademijoje studijuojanti vokalistė iš Turkijos Ceren Gogus (abi – prof. V.Vadoklienės studentės); fortepijoninis duetas – Aleksandra Charina ir Alina Markova (prof. T.Romaškinos kl.); birbynininkų kvintetas – Irmantas Mikalonis, Žilvinas Alejūnas, Žygimantas Blaževičius, Darius Sungaila ir Aivaras Lidžius (prof. V.Tetensko kl.), KU koncertmeisterė Edita Zizaitė-Ambrozaitienė.

Antrąsias vietas užėmė vokalistės Loreta Daržinskaitė, Oksana Auškalnytė (abi – prof. V.Vadoklienės kl.), Rosana Štemanetian (lekt. G.Zeicaitės kl.), smuikininkė Austėja Botyriūtė (asist. S.Domarkienės kl.), gitaristas Dainius Žilinskas (doc. J.Kurausko kl.), pianistės A.Markova (solo su orkestru nominacijoje) ir Kristina Budvytytė-Mejerė (abi – prof. T.Romaškinos kl.).

Trečiosios vietos skirtos vokalistei Evelinai Greiciūnaitei (lekt. G.Zeicaitės kl.) ir koncertmeisterių konkurso dalyvei, prof. T.Romaškinos auklėtinei Aleksandrai Charinai.

Didieji prizai – svečiams

Puikiai pasirodė ir konkurso svečiai: pirmąsias vietas užėmė VDU Muzikos akademijos studentai: doc. D.Račio studentės Laura Stepkovičiūtė (koncertmeisterių nominacijoje), Julija Sadaunykaitė, (solo ir koncertmeisterių nominacijose), fortepijoninis duetas iš LMTA – Saulė Berezinaitė ir Karolina Tabero ( prof. R.Rikterės kl.), saksofonininkė iš Estijos muzikos ir teatro akademijos Ingrid Kruusmagi (prof. O.Kasemaa kl.), Ukrainos nacionalinės P.Čaikovskio muzikos akademijos studentai: pianistės, prof. E.Tkach auklėtinės – Tatjana Kryvorotko ir Li Yue, Paola Prokopenko (M.Puhlianko kl.), dainininkai Iryna Razin-Kravchenko (L.Garmash kl.), Antonas Skirko ir Sergijus Androshchukas (doc. G.Kabkos kl.), pianistė iš Charkovo Sun Le (prof. M.Černiavskos kl.) bei trys dainininkai iš Kinijos.

Vertinimo komisija skyrė šešis didžiuosius prizus. Trys iš jų iškeliavo į VDU Muzikos akademiją. Didžiuosius prizus iškovojo vokalistas Jurgis Jarašius, vokalinis ansamblis – Monika Pleškytė, Gabrielė Skromantaitė, Gabrielė Kuzmickaitė, koncertmeisterė Kotryna Kaklauskaitė (pedagogai – prof. S.Martinaitytė ir doc. A.Eitmanavičiūtė). Didieji prizai taip pat skirti pianistei iš Ukrainos Katerynai Khomichenko (prof. T.Roščinos kl.) bei dainininkams Liu Bing ir Zhang Boachin iš Kinijos centrinės konservatorijos.

Sveikiname konkurso laureatus ir jų pedagogus, linkėdami kūrybinės sėkmės ir naujų pergalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių