Švėkšnoje – penktoji moliūgų šventė

Artėjantį penktadienį ir šeštadienį Švėkšna vėl kviečia į moliūgų šventę "Mes už šviesą". Šį kartą grafų Pliaterių dvaro parke tikimasi įžiebti ne tik šimtus moliūgų žibintų, bet ir nustebinti žiūrovus muzikos garsais.

"Visi klausia, kas bus naujo. Ką nors naujo sunku pasiūlyti. Tačiau norime vėl pakviesti kuo daugiau žmonių į mūsų renginį. O prie jo prisidėjo ir daugybė kitų mokyklų, ne tik Švėkšnos Saulės gimnazija, bet viena Šilutės mokykla, laukiame Veiviržėnų moksleivių, atvažiuos ir Darbėnų gimnazijos mokiniai", – pasakojo moliūgų šventės sumanytojas Švėkšnos Saulės gimnazijos mokytojas Vaidas Didžiūnas.

Ypatingą nuotaiką turėtų kurti vakaro metu skambėsiančio dueto "Verona" balsai. Svarbiausias renginio akcentas – latvės Samantos Tinos pasirodymas. Ši atlikėja suspindėjo televizijos šou.

Šventės rengėjai apie moliūgų derlių pagalvojo iš anksto. Dar pavasarį švėkšniškiams veltui padalijo šimtus moliūgų sodinukų. Iš praėjusiais metais užderėjusių moliūgų buvo išimtos sėklos, o daigais pasirūpino vietos gėlininkės ūkis.

"Gavusieji sodinukų buvo tarsi ir įpareigoti bent vieną moliūgą užauginti miesto šventei. Šiemet norime meniškesnių žibintų. Reikia tobulėti. Nebeužtenka išskaptuoti šypsenėlės", – aiškino mokytojas.

Šventė truks dvi dienas, veiks mugė, kur prekybininkai siūlys ragauti įvairių patiekalų ir gėrimų, pagamintų iš moliūgų.

Antrąją šventės dieną ketinama suskaičiuoti moliūgų žibintus. Jei jų bus daugiau nei ankstesnėse šventėse, organizatoriai fiksuos rekordą.

Rengėjai perspėja atvykstančiuosius dėl automobilių spūsčių ir ragina į šventę išsiruošti kuo anksčiau.

Abi dienas nuo vidurdienio Švėkšnos tradicinių amatų centro kiemelyje veiks kūrybinės moliūgų žibintų dirbtuvės.

Žibintų įžiebimas prasidės penktadienį 19 val., tuomet organizatoriai oficialiai paskelbs šventės pradžią. Vyks šventinis koncertas prie vilos "Genovefa".

Parkas sušvis ne tik švieselėmis, sklindančiomis iš moliūgų, bet ir specialiais ugnies fakelais, šviesos instaliacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukiu

laukiu portretas
Švėkšnos šventė išskirtinė, niekur tokios nėra. Puiku, kad ji vyksta anksčiau, iki Vėlinių. Viliuosi, kad pyragų, skanėstų šventėje bus, nes lankant parką norisi ir užkąsti...

Švarkelis

Švarkelis portretas
Švėkšnoje – penktoji moliūgų šventė, o Vilniuje raudonųjų runkelių prazdnykas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių