Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje – velykinis pasveikinimas

  • Teksto dydis:

Šventų Velykų antrąją dieną – kovo 28-ąją – Klaipėdos koncertų salė buria visus į Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčią. Joje 16 val. Klaipėdos choras „Aukuras“, vadovaujamas ir diriguojamas Alfonso Vildžiūno, svarbiausios pavasario šventės proga giedos melodingas Wolfgango Amadeuso Mozarto Mišias F-dur.

Jau ne vienerius metus Klaipėdos koncertų salė, bendradarbiaudama su broliais pranciškonais, klaipėdiečius džiugina įvairiais originaliais muzikiniais projektais. Gražia tradicija tapo ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje pristatomos koncertinės programos didžiųjų metų švenčių proga. Nemažai pasaulietinės ir sakralinės muzikos programų su Klaipėdos kamerinio orkestro kvintetu, įvairiais vokalistais, vargonininku Vilimu Norkūnu čia yra atlikęs ir Klaipėdos choras „Aukuras“, šį kartą pasiryžęs įgarsinti dar vieną stambios formos kūrinio partitūrą.

Prieš 260 metų Austrijoje gimęs vienas žymiausių pasaulio klasikų W.A.Mozartas savo genialiais gebėjimais publiką žavėjo dar vaikystėje. Kūryba buvo jo prigimtinė aistra. Rašyti muziką jis pradėjo būdamas penkerių, o 17-os jau buvo parašęs kelias operas, net 13 simfonijų ir gausybę kitų kūrinių. Per savo gyvenimą jis sukūrė daugiau nei 600 kompozicijų įvairiausiais muzikos žanrais, tarp kurių – ir 15 mišių.

Mišios F-dur vadinamos Missa brevis (lot.) – trumpos mišios. Jos buvo sukurtos Zalcburge 1774-aisiais, kai kompozitoriui tebuvo vos 18 metų. Kūrinys žavi savo glaustumu ir spindinčia dvasia.

Solines kūrinio partijas atliks Rosana Štemanetian (sopranas), Lina Lukauskienė (altas), Tadas Jakas (tenoras) ir Valdas Kazlauskas (baritonas). Chorui ir solistams pritars Klaipėdos kamerinio orkestro styginių kvartetas: Aidas Strimaitis (I smuikas), Rimantė Agintaitė (II smuikas), Jurgis Karbauskas (violončelė), Romas Grigaitis (kontrabosas).

„Velykinis pasveikinimas“ tauriais muzikos garsais sveikins ir laimins bendruomenę. Organizatoriai kviečia kartu praleisti šviesią Velykų šventės muzikinę popietę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių