„Skylė“ pavasarį pasitiks lygiadienio koncertu uostamiestyje

  • Teksto dydis:

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ ragina visus drauge išsinerti iš žiemos rūbo, žengti į gyvybės bei veiksmo kupiną metų laiką ir kviečia į tradicinius pavasario lygiadienio koncertus Klaipėdoje, Vilniuje bei Kaune. Pavasarinį turą po didžiuosius Lietuvos miestus jie pradės pasirodymu uostamiestyje. Jis kovo 22 d. 19 val. vyks Klaipėdos dramos teatre.

Pavasario lygiadienis švenčiamas kovo 20–21 dienomis, kai visame pasaulyje, išskyrus užpoliarę, diena susilygina su naktimi. Po jo dienos ilgėja. Nuo seno šis lūžio taškas laikomas astronomine pavasario pradžia ir buvo lydimas daugybės tradicijų bei ritualų. Metams bėgant lietuvių tradicija rytą praustis upėje, pjauti gaidį arba auštant bėgti laukais tiesiai į saulę  išnyko, tačiau grupė „Skylė“ sukūrė savo tradiciją – lygiadienį paminėti specialiu, tik šia proga rengiamu koncertu. Šio ritualo jie laikosi jau devynerius metus.

Kiekvienais metais lygiadienio koncerto programa šiek tiek keičiasi, prijungiama naujų dainų, bet esmė ir nuotaika išlieka ta pati. Šie ypatingos nuotaikos koncertai sutraukia pilnas sales žiūrovų ir nemažai jų susirenka kasmet, taip sukurdami savo pavasario pasitikimo tradiciją. Atrodo, kad žmonėms tokių tradicijų labai reikia – bilietai į koncertą Vilniuje jau seniai parduoti.

„Šių metų pavasario lygiadienio koncerte grosime dainas, kurios savo spalva ar tema tarsi įveda į gyvybingąjį pusmetį. Taip pat atrinkome ryškiausių ketvirčio amžiaus kūrybos dainų iš įvairiausių albumų, neužmiršome ir naujausių – „Vilko vartai“ bei „Dūšelės“, – sakė kompozitorius Rokas Radzevičius.

„Skylės“ pavasario lygiadienio koncertai pasižymi išskirtine aura. Ją kuria ne tik kruopščiai dėliojama muzika ir tekstai, pasirodymus lydintis specialus apšvietimas bei ypač kokybiškas garsas, bet ir su grupe grojantis styginių kvartetas, kuris tapo neatsiejama koncerto, kurį beveik galima vadinti spektakliu, dalimi. Šiemet Kaune ir Klaipėdoje scenografiją papildys ir specialiai dainoms kurtos vaizdo projekcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių