Skaitykloje suplasnojo Kalėdų angelai

Nedidelę ir jaukią I.Simonaitytės bibliotekos periodikos skaityklą užgriuvo pulkas klegančių vaikų. Visi jie – čia eksponuojamos šventinės parodos autoriai, Klaipėdos jaunimo centro "Varsos" dailės studijos jaunieji dailininkai. Parodos iniciatorė – jų mokytoja ekspertė Loreta Laurinavičienė.

Šilti ir linksmi piešiniai

Skaityklos sieną papuošė 40 piešinių. Jų kūrėjai – uostamiesčio pradinukai, pirmus ar antrus metus "Varsos" dailės studiją lankantys vaikai.

Anot mokytojos L.Laurinavičienės, tokios jos mokinių parodos rengiamos kasmet prieš Kalėdas. Ir nors šiemet galbūt ne visi darbai turi šventinių motyvų, dėl įvairovės atrinkti skirtingų technikų ir temų piešiniai.

"Tikrai specialiai nepiešėme šiai parodai, galbūt todėl ne visi piešiniai kalėdiniai, bet jie visi atspindi kalėdinę nuotaiką. Mane jų darbai labai džiugina, jie gana šilti ir linksmi. Vaikams šis pasirodymas viešai – didelis stimulas, į parodą jie atsiveda klasės draugus, tėvelius, kurie pamato, ko jie išmoko. Vaikams didelė motyvacija su savo kūryba išeiti į miesto erdves", – pastebėjo L.Laurinavičienė.

Iš studijos grįžta laimingi

Į savo anūkės Liepos parodą atėjusi klaipėdietė Tulija negalėjo atsidžiaugti vaikų piešiniais. Moters įsitikinimu, labai daug kas priklauso nuo mokytojo, kuris dirba su vaikais.

"Jų vadovė Loreta yra nuostabi, ji tikra profesionalė ir puiki pedagogė. Visada žaviuosi ir džiaugiuosi jos ramybe ir reiklumu. Mano anūkė lanko šią studiją, mes stebimės jos tobulėjimu. Ji iš dailės pamokų grįžta laiminga", – pasidžiaugė klaipėdietė.

Danielės tėtis taip pat atėjo į parodą, kur eksponuojamas jo dukrelės piešinys ir neslėpė, kad jos pasiekimai labai džiugina: "Ji piešdavo ir namie, bet šioje studijoje sužino kur kas daugiau meno subtilybių, išmoko naujų piešimo technikų. Smagu matyti jos darbus."

Mielai pasikabintų ir namie

Bibliotekininkė Viktorija pripažino, kad ne kasdien bibliotekos skaitykloje girdimas toks šurmulys. Tačiau ir pačias darbuotojas maloniai nuteikė jaunųjų klaipėdiečių tapyba.

"Mums patinka ši sumaištis. Apžiūrėjau darbus iškart, kai tik pakabino, man labai patiko. Dar su kolegėmis pakalbėjome, kad kai kurie piešiniai labai brandūs, o kai kurios technikos yra nematytos ir labai įdomios. Tikrai yra tokių, kuriuos norėtume ir namuose pasikabinti", – tikino pašnekovė.

Šventiniame vakare pagerbti ne tik jaunieji studijos dailininkai, kurie šią vasarą sulaukė pripažinimo Japonijoje tarptautiniame vaikų piešinių konkurse, bet ir visi šios parodos dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių