Šiaurės dvasia nušvietė piliavietę

  • Teksto dydis:

Kas vakarą, iki sekmadienio, piliavietę nušvies šviesos projekcijos. Šūkiu "Iškeisk rudens tamsą į mokslo šviesą!" Klaipėdoje prasidėjo jau trečiasis mokslo ir meno festivalis "Restart".

Ketvirtadienį festivalio pradžią paskelbė ant Klaipėdos piliavietės nušvitusi projekcija ir taip bus kas vakarą, iki sekmadienio. Be to, iki pat sekmadienio klaipėdiečiai gali dalyvauti paskaitose, seminaruose, kūrybinėse dirbtuvėse ir tarptautiniuose projektuose.

Vakar ant Klaipėdos piliavietės nušvito pagrindinis festivalio akcentas – projekcija "ANERSAAQ – šiaurės dvasia". Tai menininkų grupės TURA YA MOYA (DK/DE/GL) medijų meno konteinerio projektas.

20 pėdų jūrinis konteineris, kuriame įrengta medijų meno laboratorija, jau apkeliavo Grenlandiją, Norvegiją, Islandiją ir kitas Šiaurės šalis.

Iš Orhuso miesto Danijoje, šių metų Europos kultūros sostinės, į Klaipėdą atplaukęs konteineris įsikūrė naujojoje automobilių aikštelėje prie Klaipėdos piliavietės.

Iš čia kas vakarą bus rodomos vaizdo projekcijos, kuriose suksis ir mažųjų Klaipėdos kūrėjų iš A.Brako vaikų dailės mokyklos darbai.

Projektas bus rodomas iki lapkričio 19 d., 17–22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ateikite vėlai vakare , kai jau žmonės eina miegot

deras

deras portretas
Buvau siandien 17:15, nei lazeriu, nei muzikos... Luzeriai.

to Lietuvis

to Lietuvis portretas
Persisviesk galva degrade...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių