„Senolių“ ansamblis surengs šventinį koncertą

  • Teksto dydis:

Lapkričio 23 d. 18 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje (K.Donelaičio g. 4) koncertą klaipėdiečiams dovanos Klaipėdos etnokultūros centro tradicinės instrumentinės muzikos ansamblis „Senoliai“, švenčiantis 35-metį.

„Senoliai“ – visuomet energingi, įkvepiantys, muzikuojantys tradiciniais instrumentais. 35 metus aktyviai koncertuojantį ir nenuilstantį ansamblį 1982 m. subūrė puikus muzikantas šviesaus atminimo Petras Mateika. Vadovo entuziazmas ir užsidegimas sujungė vyresnio amžiaus žmones, negalinčius gyventi be muzikos. Nors ansamblio dalyvių sudėtis keitėsi, bet iki šiol jį sudaro savamoksliai muzikantai, tęsiantys ir puoselėjantys autentiško muzikavimo tradicijas. Keitėsi ne tik ansambliečiai, bet ir vadovai – dabar ansambliui vadovaujančią Eleną Šalkauskienę „Senoliai“ užsiaugino, išmokė groti ir išsirinko vadove, o vėliau vadovu tapti prikalbino ir Joną Petrauską. Ansambliečiai ne tik sau vadovus išsirenka, bet ir savo muziką atsineša – groja širdžiai artimus, vaikystę ir jaunystę primenančius kūrinius. „Senolių“ ansamblis žavi darna, draugiškumu ir vieningumu, o paklausus, koks jų laimės ir geros nuotaikos receptas, atsako – muzika, kuri prailgina gyvenimą.

Ansamblis įvertintas ir aukščiausiu mėgėjų meno apdovanojimu „Aukso paukštė“. Parengtų programų gausa pritraukia būrius gerbėjų. Festivaliuose, miesto renginiuose, koncertuose turistams Meno kieme „Senolių“ griežiama tradicinė instrumentinė muzika nepalieka abejingų. Ansambliui nestinga klausytojų nei Lietuvoje, nei užsienyje.

Truputis statistikos: bendras ansambliečių amžius – 838 metai, amžiaus vidurkis – 74 metai, puikios nuotaikos – 100 proc. per kiekvieną „Senolių“ ansamblio pasirodymą.

„Senolių“ ansamblio 35-mečio koncertas buria drauge pasiklausyti muzikos, kuri neleidžia senti. Įėjimas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių