Senjorams – susitikimas su A. Stoniu

  • Teksto dydis:

Spalio 14 d. Socialinių mokslų kolegija ir kino klubas „8 ½“ projekto metu visiems Klaipėdos senjorams dovanojo itin asmenišką dokumentika dvelkiantį Julijos Zubavičienės filmą „Lida, Vanda, Liusia“.

Kino klubas „ 8 ½“ prieš kino seansą pakvietė žmones susipažinti su filmo režisiere J.Zubavičiene. Pokalbio metu ji susirinkusiems kino gerbėjams papasakojo apie filmo kūrimo procesą, jo metu įvykusias kuriozines situacijas bei problemas. Prieš ir po filmo kino klubas „ 8 ½“ svečius vaišino kava bei kvietė diskusijai apie filmą.

Režisierė mielai atsakė į visus svečių pateiktus klausimus, nuoširdžiai bendravo su senjorais, kuriems filmas sukėlė daugybę nostalgiškų prisiminimų. Po filmo pakalbinta senjorė džiaugėsi, jog ši kino juosta  buvo įvairiapusiška. Netrūko dramos, pamąstymo bei nuotaikingų momentų, kurie privertė kiekvieną nusišypsoti ar nusijuokti

Socialinių mokslų kolegija kartu su kino klubu „8 ½“ rytoj, spalio 29 d., 19 val. visus senjorus, jaunimą ir klubo narius kviečia į projekto „Kino nostalgija“ nemokamą kino renginį Klaipėdos kultūros fabrike.

Kino klubo „8 ½“ ekrane susirinkusieji galės išvysti dokumentinį A.Stonio filmą „Avinėlio vartai“ (2014 m.). Juostos trukmė – 40 min. Žmogus prie amžinybės vartų̨. Vanduo iš̌ nedidelio sidabrinio ąsotėlio pilamas ant galvos – Jordano upė, panardinanti į mirtį ir prikelianti amžinajam gyvenimui. Aliejus, kryželiu užtepamas ant kaktos, – Rojaus krizma, apgaubianti Dievo kvapu. Plona vaškinė žvakė̇ už̌degta tam, kad šviestų ir rodytų kelią net ir pačiomis tamsiausiomis abejonių ir nevilties akimirkomis. Filmas apie Krikšto stebuklą. Nematomą ir nepaaiškinamą Dievo prisilietimą.

Kino klubas „8 ½“ kviečia susimąstyti apie krikštą ir paklausti savęs – kas man yra krikštas? Į visus klausimus renginio dalyviams bandys atsakyti „Avinėlio vartų“ režisierius A.Stonys, kuris sutiko atvykti į kino klubą „8 ½“ ir pasidalyti įžvalgomis kartu su Klaipėdos miesto žmonėmis.

Filmas – Klaipėdos miesto savivaldybės iš dalies finansuojamo projekto „Kino nostalgija“ dalis. Renginys skirtas Klaipėdos miesto senjorams bei jaunimui, tačiau laukiami visi neabejingi geram kino filmui.


Šiame straipsnyje: kino klubaskino vakaraisenjorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių