Saksofono serenados kviečia skrydžiui virš kasdienybės Palangoje

  • Teksto dydis:

Vakarėjančiame vasaros Palangos parke, XIX a. Tiškevičiaus dvaro terasoje, jaunų muzikos profesionalų orkestras kartu su garsiausiu Lietuvos saksofonininku Petru Vyšniausku šeštadienį 20 val. surengs tikrą klasikos ir džiazo muzikos puotą.

Koncertas „Saksofono serenados” – baigiamoji kūrybinių dirbtuvių, skirtų jauniesiems orkestrantams, dalis.

„Dar rudenį gimė mintis surengti edukacinį projektą orkestrantams, kelti orkestro kultūrą, auginti jaunuose profesionaluose grojimo kartu džiaugsmą”, – sakė projektą „Muzika kitaip” inicijavęs dirigentas Ričardas Šumila, maestro Gintaro Rinkevičiaus mokinys, dirbantis su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei asistuojantis ir diriguojantis „bohemiečių” Vilniaus miesto operos pastatymams.

Šio projekto idėja – kiekvienais metais rengti kūrybines dirbtuves jauniesiems profesionalams, kurias vestų vis kitas iškilus Lietuvos menininkas.

„Tai tęstinė kultūros ir edukacijos sintezė, sumanyta norint suteikti galimybę jauniems muzikantams kartu groti ir mokytis su žymiausiais Lietuvos kūrėjais. Labai džiaugiuosi, kad šių metų dirbtuves vedė ir koncertui jaunimą ruošė Nacionalinės premijos laureatas, LMTA docentas Petras Vyšniauskas”, – kalbėjo kameriniam jaunimo orkestrui rytoj diriguosiantis R.Šumila.

Nuostabiajame Palangos botanikos parke publikos ausis glostys impresionistinės miniatiūros ir visiems gerai žinomi džiazo standartai, klasikos melodijos ir grakščios improvizacijos.

„Šis koncertas bus nepaprastas ir unikalus tuo, kad Lietuvoje nėra tokios srovės koncertų. Tai 1950-ųjų muzika su styginiais ir džiazo grupe”, – džiaugėsi P.Vyšniauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių