S. Šimkaus konservatorijos jubiliejus – „Gieda paukštis ir giedos“

  • Teksto dydis:

„Gieda paukštis ir giedos“ – taip simboliškai Vytauto Kernagio dainos žodžiais pavadintas Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos 95-mečiui skirtas koncertas, prasidėjęs šeštadienio popietę Klaipėdos koncertų salėje.

Įvairias transformacijas – statuso, pavadinimų, ugdymo programų ir kt. – išgyvenusi ir išgyvenanti viena seniausių muzikinio ugdymo įstaigų šiandien pakvietė pasidžiaugti savo pasiekimais.

Pasak direktorės Loretos Jonavičienės, koncerto tikslas – pristatyti konservatorijos per penkmetį nuveiktus darbus ir šio penkmečio absolventų pasiekimus.

Šventinio koncerto programa labai įvairi ir intriguojanti: nuo lietuvių liaudies iki M.Petrausko, G.Kuprevičiaus, V.Kernagio dainų, nuo W.A.Mozarto iki A.Piazollos kompozicijų. Tarp muzikos autorių ir „šimkiukai“ kompozitoriai – tai Ieva Parnarauskaitė ir Deivydas Zvonkus.

Koncerto programoje vyraus ansambliai. Be tradicinių sudėčių (fortepijoninio ansamblio, akordeonų dueto, fortepijoninio trio) klausytojai girdės ir labai netikėtų derinių, pvz.: skrabalai, kontrabosas ir akordeonas. Bus ir visiškos egzotikos – skambės arfos muzika.

Jubiliejinio renginio vedėjai – Deividas Batavičius ir Ūla Zemeckytė. Ši žavi pora dar besimokydama konservatorijoje vedė ne vieną renginį, įgijo daug patirties, o jiems augti padėjo jų teatro mokytoja ir auklėtoja Regina Baronienė, kuri režisavo šį renginį.

Koncerto dalyviai: Gabrielė Ašmontaitė, Kristina Budvytytė – Mejerė, Tadas Čeliauskas, Edmundas Gylys, Klement Jaremčuk, Monika Junkarytė, Taisija Kuščenko, Dainora Laukžemytė, Romena Lengvinaitė, Liudmila Mešenina, Einaras Petniūnas, Domas Saulevičius, Teodora – Morta Staigė, Justė Šilaitė, Karolis Vaičiulis, Julius Zaveckas, Ū.Zemeckytė, Lina Žutautaitė.

Prie jų jungsis net trys dideli kolektyvai: ERASMUS projekto instrumentinis ansamblis (vadovas ir dirgentas Sigitas Petrulis), mišrus choras – vadovė ir dirigentė Jolanta Vyšniauskienė ir pučiamųjų orkestras, kurio vadovas ir dirigentas yra Zenonas Šimkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimkaus konservatorijai valio!

Šimkaus konservatorijai valio! portretas
Šaunuoliai, sveikiname visą mokyklą ir direktorę gerb. Loretą:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių