Rudenį praskaidrins geros knygos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos rekomenduojamos knygos šįsyk kviečia pasinerti į paslaptingą ir mistišką pasaulį su įdomiomis įtempto siužeto istorijomis.

Aistringos meilės drama

Elisabeth Naughton romanas „Lauk manęs“ (leidykla „Alma littera“, 2014) – milžinišką skaitytojų susidomėjimą pelniusi romantinė įtempto siužeto drama apie meilę, praradimą ir antrąją galimybę.

...Keitės gyvenimas dar kartą prasidėjo tuomet, kai ji pakilo iš gilios komos. Ji neatmena nieko – nei kraupios avarijos, nei mylimo vyro, nei vienturčio sūnelio. Moteris ryžtingai siekia kuo greičiau priprasti prie savo dabartinio gyvenimo bei vyro, už kurio buvo laimingai ištekėjusi...

Tačiau ne viskas taip lengva, kaip ji tikėjosi. Po netikėtos sutuoktinio žūties, Keitė randa savo ligos dokumentus, tačiau jie neatitinka to, kas jai buvo kasdien pasakojama. Pradėjusi abejoti viskuo, kas ją supa, moteris išvyksta ieškoti savo gyvenimo ir galbūt dukrelės, kurios nuotrauką rado tarp pluošto popierių...

„Lauk manęs“ – tai intriguojantis pasakojimas, netikėti siužeto posūkiai, kur susipina kerštas, melas ir aistringos meilės drama.

Svajojantiems sutikti drakoną

„Kai vanduo užlies žemę, saulė pradings, ateis sutemos ir šaltis. Kai paskutinis drakonas ir paskutinis elfas užvers ratą, susitiks praeitis ir ateitis, ir naujos vasaros saulė patekės danguje...“ – rašo Silvana De Mari savo knygoje 
„Paskutinis elfas“ (leidykla „Nieko rimto“, 2014). Vienas gražiausių italų rašytojos kūrinių veda į žemę, kurioje karaliauja tamsa, šaltis, skurdas ir nuolatiniai lietūs.

Žiauraus valdovo engiami žmonės net pamiršo, kaip skaityti... Našlaitis elfas gyvena pasaulyje, kur tokie kaip jis nekenčiami ir persekiojami. Jis keliauja, tikėdamasis išsigelbėti. Elfas dar nežino, kad galbūt yra paskutinysis iš savo giminės. Ir kol kas nenutuokia visai nesąs bejėgis, galbūt turi tiek stebuklingų galių, kad jų užtektų ir visą pasaulį išgelbėti...

Anot leidėjų, tai knyga tiems, kurie visada svajojo sutikti drakoną. Ir tiems, kurie kartais jaučiasi šiek tiek vieniši. Žinantiems, kokia svarbi laisvė ir nebijantiems dėl jos kovoti. Vertinantiems vaizduotę ir humorą bei pastebintiems džiugius dalykus net tada, kai sunku ir liūdna. Ir, žinoma, visiems, kurie yra arba kada nors norėjo tapti dideli ir stiprūs.

Kaip hičkokiškas trileris

Guillaume’o Musso „Rytoj“ (leidykla „Baltos lankos“, 2014) – mistiška ir sukrečianti istorija. Realybę pranokstanti meistriškai sukurta intriga. Paslaptingas ir įtemptas siužetas.

...Ji yra jo praeitis, jis – jos ateitis. Ema gyvena Niujorke. 32 metų moteris vis dar ieško savo gyvenimo vyro. Matjus įsikūręs Bostone. Kraupioje avarijoje netekęs žmonos, jis vienas augina keturmetę dukrą. Jiedu susipažįsta internetu ir susirašinėdami netrukus ima manyti, kad jiems pagaliau nusišypsojo laimė. Abu trokšta susitikti, todėl paskiria pasimatymą nedideliame itališkame Manhatano restorane. Tą pačią dieną, tą pačią valandą jie praveria restorano duris. Juos palydi prie to paties staliuko... Ir vis dėlto jie... niekada nesusitiks. Kas tai? Iliuzijos? Vieno iš jų fantazija? O gal kito manipuliacijos? Matjus ir Ema, juos išdavusios tikrovės aukos, netrukus supranta, kad tai buvo šis tas daugiau nei paprasčiausiai neįvykęs pasimatymas...

„G.Musso personažai – labai pažeidžiami, jie apdovanoti jaudinamu žmogiškumu. Musso istorijose itin svarbią vietą užima emocijos“ („Le Figaro Magazine“).

„Nors ir neatsisakydamas skaitytojus žavinčio romantinės komedijos braižo, G.Musso šįkart siūlo pasinerti į hičkokišką trilerį“ (Christelle Dyon, „Metro“).

G.Musso (g. 1974) – populiariosios prancūzų literatūros fenomenas. Pasaulyje parduota daugiau kaip 16 mln. jo kūrinių egzempliorių, jie išversti į 36 kalbas. 2011 m. Prancūzijoje jis buvo perkamiausias autorius.

Užsisakyti / rezervuoti norimą leidinį galima Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos elektroniniame kataloge http://katalogas.biblioteka.lt. Taip pat su visomis leidybos naujienomis supažindina bibliotekos interneto svetainė www.biblioteka.lt.


Šiame straipsnyje: knygosknygų pristatymasknyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių