Prakartėlės iš parodos iškeliavo pas sergančius vaikus ir senelius

  • Teksto dydis:

Prano Domšaičio galerija metų pabaigoje jau penktąjį kartą organizavo vaikų ir moksleivių kūrybos konkursą „Mano prakartėlė“.

Konkursą, kuris rengiamas nuo 2005-ųjų, paskatino tapytojo P.Domšaičio (1880–1965) paveikslai religine tema, eksponuojami jo vardu pavadintoje galerijoje Klaipėdoje, bei paties dailininko pomėgis kolekcionuoti senovinių prakartėlių figūrėles.

Šiemet konkursui buvo pateikta 70 prakartėlių iš Klaipėdos, Kretingos miestų bei rajonų, Gargždų, Palangos, Šilutės, Šilalės  ir Plungės rajonų mokyklų, lopšelių-darželių, neformalaus ugdymo įstaigų. Jų autoriai – vaikai ir moksleiviai nuo 2 iki 16 metų. Darbai – kolektyviniai, keliolikos arba kelių, neretai ir vieno autoriaus. Pagal konkurso sąlygas prakartėlės turėjo būti atliktos iš balto popieriaus, nenaudojant dažų ir spalvų. Lapkričio 27-ąją P.Domšaičio  galerijoje atidarytoje konkurso parodoje „Baltoji prakartėlė“ dalyviai nustebino lankytojus išradingumu ir fantazija – pasirodo, net iš balto popieriaus galima sukurti tikrą Kalėdų stebuklą. 

Prieš dvejus metus, šv. Kalėdų išvakarėse, dalis konkurso darbų, sutikus jų autoriams, buvo padovanoti ligoninėms ir senelių globos namams. Ir šiemet visi konkurso dalyviai mielai sutiko savo darbais pradžiuginti sergančius vaikus ir senelius. Tad dalis prakartėlių, pateiktų konkursui Kretingalės vaikų darželio-lopšelio, Kretingos rajono Rūdaičių mokyklos ir Kurmaičių pradinės mokyklų, Kretingos lopšelio-darželio „Žilvitis“, Vėžaičių lopšelio-darželio,  Gargždų kultūros centro dailės studijos, Šilalės rajono Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos, Šilutės lopšelio-darželio „Gintarėlis“, Platelių meno mokyklos, Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos ugdytinių, papuošė Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės ir Klaipėdos miesto globos namų palatas, Klaipėdos vaikų ligoninės skyrius. Mažuosius ligoniukus galerijos muziejininkai pakvietė į išvažiuojamąjį edukacinį užsiėmimą „Kelias į prakartėlę“, edukaciniai užsiėmimai buvo surengti ir slaugos ligoninės, globos namų pacientams senjorams. Kitas prakartėles iki 2015 m. sausio 11 d. dar galima nemokamai apžiūrėti parodoje „Baltoji prakartėlė“ P.Domšaičio galerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių