Bilietus į „Eurovizijos“ atrankos finalą išpirko per dvi valandas

Antra bilietų porcija į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą, kuris vyks Kovo 11-ąją uostamiesčio arenoje parduota per dvi valandas. Į eilę prie kasų žmonės stojo nuo ankstaus ryto.

Laukė nuo 8 val.

Prekyba antra dalimi bilietų į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą prasidėjo trečiadienį 11 val. Šį kartą juos buvo galima įsigyti tik uostamiestyje esančiose „Bilietai.Lt“ kasose.

Tokį sprendimą miesto valdžia priėmė po to, kai pirmieji 2,5 tūkst. bilietų, kuriais prekiauta prieš savaitę, buvo iššluoti per devynias minutes internetu.

Beveik visi į kasas jų atėję nusipirkti žmonės, nors ir atstovėjo ilgiausiose eilėse, liko nieko nepešę. Kilo didelis pasipiktinimas.

Kai kurie žmonės tvirtino, kad bilietais į tokius renginius reikia prekiauti tik kasose, nes vyresnio amžiaus žmonės nespėja jų nusipirkti. Juos aplenkia internete apsukresnis jaunimas.

Miesto valdžia atsižvelgė į tokius siūlymus ir kitus 2,5 tūkst. bilietų pardavė tik kasose.

Trečiadienį prie „Bilietai.Lt“ kasų klaipėdiečiai būriavosi nuo ankstaus ryto. Prie „Švyturio arenos“ apie dešimt žmonių jau stovėjo apie 8.30 val., nors bilietais pradėta prekiauti 11 val.

Ši kasa paprastai darbą pradeda vidurdienį, tačiau šį kartą duris atvėrė valanda anksčiau.

Eilėje – 130 žmonių

Prieš prekybos pradžią šioje vietoje jau buvo apie 130 žmonių. Jų neatbaidė ir šlykštus bei lietingas oras. Panaši situacija buvo ir prie kitų kasų. Iš viso bilietais prekiauta 13 vietų.

Viena garbaus amžiaus moteris pasakojo, kad į eilę prie kasos stojo apie 8 val. Draugės Ramunė ir Loreta pasakojo, kad atėjo po 9 val. Tuo laiku jau buvo daug žmonių.

Paklaustos merginos kodėl ryžosi stovėti eilėje, atsakė: „Labai norime į koncertą. Ne kiekvieną dieną galima pamatyti, kaip išrenkamas atlikėjas, kuris atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse“.

Mūšio dėl bilietų nebuvo. Žmonės tvarkingai laukė savo eilės. Visi bilietai buvo parduoti per dvi valandas. Kai kurie klaipėdiečiai guodėsi, kad ir šį kartą jiems nepavyko įsigyti bilieto, nors ilgai stovėjo eilėje.

Skaičiuojama, kad vidutiniškai bilietus į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą galėjo įsigyti 625 žmonės, jei pirko maksimalų leistiną jų skaičių. Vienas žmogus galėjo įsigyti iki keturių bilietų. Taip siekta užkirsti kelią piktnaudžiavimui, perpardavinėjimui.

Vienoje kasoje bilietus galėjo įsigyti 48 žmonės, jei taip pat pirko maksimalų jų skaičių.

Prekybos principas pasiteisino

Antroji prekyba bilietais vyko sklandžiai. Žvejų rūmų direktorius Alvydas Lenkauskas pasakojo, kad priešingai nei pirmą kartą, kai telefonai kaito, nesulaukta pasipiktinusių žmonių skambučių.

Tačiau, pasak laukusiųjų, likus 20 bilietų, prasidėjo nesklandumai. Darbuotojos jų negalėjo parduoti, o klaipėdiečiai laukė toliau.

„Skambinau aiškintis. Man buvo pasakyta, kad Vilniuje kilo problemų dėl interneto. 20 bilietų yra, bet rodo, kad jie rezervuoti. Neišeina parduoti. Žmonės laukė nuo ryto, o čia vėl trukdžiai. Platintojai galėtų pasirūpinti, kad kai vyksta tokių bilietų prekyba, sistema veiktų sklandžiai. Visiškas žmonių negerbimas“, – piktinosi moteris.

A.Lenkausko nuomone, toks prekybos bilietų būdas, kai dalis parduodama internetu ir kasose, o kita – tik kasose pasiteisino.

„Gal kitų tokių renginių metu taip pat reikės naudoti šį principą“, – tvirtino vadovas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas – tai miesto dovana klaipėdiečiams Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Bilietas į renginį kainavo tris eurus.

Klaipėdos savivaldybė ne tik miestiečiams, bet ir regiono gyventojams jau kelerius metus iš eilės dovanoja kokybiškus renginius Lietuvai svarbių švenčių proga. Bilietų kaina į juos yra simbolinė. Paprastai jie išgraibstomi akimirksniu.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalą „Švyturio arenoje“ galės stebėti 5 tūkst. žiūrovų. 2 tūkst. mažiau nei Andriaus Mamontovo koncertą Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Nebus stovimų vietų. Toks buvo organizatorių reikalavimas.

Pabrėžiama, kad niekas nesumaišys, jog šis renginys skirtas svarbiai Lietuvai progai. Netrūks šventinių akcentų. Koncerte bus galima išvysti ne tik šešis nacionalinės atrankos finalininkus, bet ir kitas Lietuvos muzikos žvaigždes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Nejuokinkit zmoniu su ta eurovizija...Nera zodziu

Edgaras

Edgaras portretas
Sakoma buvo,kad užlužo internetas,buvo neimanoma nusipirkti...bet kodėl buvo imanoma isigyti kitu bilietų,kai sakoma kad užlužo internetas

žiūrovas

žiūrovas portretas
parduotų bilietų skaičius kiekvienam pirkėjui turėjo būti tik du. Toliau Iki pietų dalį parduoti ir vakare po 17 val kad po darbo galėtų įsigyti bilietus kita dalis uostamiesčio gyventojų ..Gaila kad organizatoriai nerado recepto kaip parduoti bilietus. O Todėl kad organizatoriai įpratę gauti finansinę paramą . Bilieto kaina turėjo būti nuo 5 eur. tada mažiau būtų reikėję miesto finansavimo. O gal išgirsime pastabas ir pasiūlymus kaip kitą metą vyks bilietų kermošius.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių