Pilies teatre – epatažinės komedijos premjera

  • Teksto dydis:

Klaipėdos pilies teatre – seniai laukta premjera: uostamiesčio publikai teatras pristato Hanocho Levino pjesę „Vienišiai ir vienišės“.

H.Levinas (1943–1999) – rašytojas, poetas, dramaturgas ir režisierius, daugybės Izraelio ir įvairių užsienio šalių premijų laureatas Jis parašė per 50 pjesių, kurios statomos visame pasaulyje. Nemažai savo pjesių jis realizavo pats. Šio autoriaus kūrybą galima traktuoti kaip naujieną Lietuvos publikai: tik 2015 m. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre pirmąkart pastatyta H.Levino pjesė „Chefecas, arba Visi nori gyventi“.

Skandalais pagarsėjęs „viešosios tvarkos drumstėjas“ H.Levinas dar būdamas gyvas pripažintas klasiku. Savo kūryba jis nuolat kritikavo Izraelio visuomenę ir šalies konformistines ideologijas, paliesdamas egzistencinius gyvenimo ir mirties klausimus. Jo pjesės persmelktos juodojo humoro, jose lyg per didinamąjį stiklą parodomos tamsiosios, dažnai nuvertinamos ir nepastebimos, absurdiškiausios, silpniausios, bet kartu bendražmogiškos žmogaus sielos pusės. H.Levinas sakė, kad jį jaudina žmonių nusidėjimai, naikinantys sielą ir žmogiškumą.

„Vienišiai ir vienišės“ – šokiruojanti pjesė, slepianti groteską, neišsemiamą ironiją, sarkazmą, originalias metaforas, klibinanti nusistovėjusių moralės normų rūmo pamatus. Tai keturių be galo vienišų žmonių, kurie suartėjimo bijo mažiau nei fakto būti kažkieno atstumtiems, istorija. Pirmuosiuose šios pjesės pastatymuose žiūrovai laužė kėdes ir vaikė iš scenos artistus...

Alvydo Vizgirdos režisuotame Klaipėdos pilies teatro spektaklyje vaidins aktoriai Sigutė Gaudušytė, Vaidas Jočys, Renata Idzelytė, Ramūnas Šeputis ir Liudas Vyšniauskas. Muziką sukūrė Gintaras Kizevičius, kostiumus – Olga Ronkaitienė.

H.Levino epatažinės komedijos „Vienišiai ir vienišės“ premjera – balandžio 5 ir 12 d. 19 val. Žvejų rūmuose. Bilietai – po 5,50 Eur, moksleiviams, studentams ir senjorams taikomos nuolaidos. Bilietus platina „Tiketa.lt“ ir „Teatrai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių