Pilies džiazo festivalyje – bosinės gitaros virtuozas

  • Teksto dydis:

Nenumaldomai artėjantis 23-iasis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato dar vieną ypatingą savo svečią – vieną žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų ir džiazo muzikos revoliucionierių Wojtek Pilichowski.

„Didžiuojamės, kad jau daugiau nei du dešimtmečius tūkstančiams ištikimiausių džiazo mylėtojų iš Lietuvos ir užsienio galime padovanoti nemokamus garsiausių pasaulio džiazo muzikos žvaigždžių pasirodymus. Ne išimtis ir savitą muzikos skambesį turintis bei neblėstančia energija pulsuojantis džiazo muzikos revoliucionierius Wojtek Pilichowski“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.

W. Pilichowski biografijoje – 14 solinių ir dar daugiau nei 200 kartu su kitais žymiais atlikėjais įrašytų albumų, parduotų daugiau nei 6 mln. kopijų tiražu. Kartu jis – ir kelių muzikos vadovėlių autorius, dešimčių įvairių apdovanojimų savininkas bei vienas laukiamiausių svečių garsiausiuose pasaulio džiazo festivaliuose.

 

 

Neabejotina, kad ir Klaipėdoje W. Pilichowski pasirodymo būsią įtraukiančio, emocionalaus ir nepaliekančio abejingų, juolab kad į uostamiestį  vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų atvyksta kartu su savo ištikimų muzikantų grupe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių