Pavargusiems nuo blizgesio stilistė S. Žižė sukūrė reginį

Tamsų, žvarbų penktadienio vakarą, kai uostamiesčio kalėdinės puošmenos beviltiškai bandė kurti pakilią nuotaiką, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose klaipėdiečiams gerai žinoma rūbų stilistė Sonata Žižė pakvietė pasimėgauti šilto meto jausmų jūra.

Oficialiai kūrėja atidarė savo kūrybos parodą, pavadintą „Faktūros. Jūra. Krantas. Miškas.“ Iš tikrųjų tai yra gyvas organizmas, įsiurbiantis lankytojus į savo spalvas, garsus, vaizdus.

Viduryje didžiulės salės ant apvalaus minkštasuolio susėdę žiūrovai virto vaikais. Net orių ponų veido išraiškos pasikeitė. Iš meno kūrinius vertinti, aptarinėti, kritikuoti įpratusių asmenybių jie tapo jautriais, nuoširdžiais, besidžiaugiančiais ir smalsiais žmonėmis.

Savo kostiumų kolekcijas pristatydama menininkė dažnai fonui pasirenka gamtos vaizdus bei prie jų derančią muziką. Šį kartą pagrindinis dėmesys buvo skirtas ne autorės sukurtiems drabužiams, o viskam, kas vyksta salėje.

Miškas, jūra, gamtos garsai, atgaivinti nuotraukomis ir vaizdo įrašais, sukuria ypatingą jausmą, tarsi sėdėtum vakarėjančiame paplūdimyje, tarsi pusę pasaulio sudaro miškas, o kitą – jūra ir dar galas žino, kas. Kažkas paslaptingo ir kartu labai gero, seniai pasiilgto.

Galbūt menotyrininkai tyrinės, kokį objektą autorė numezgė, suraizgė, kokį pastatė, o kurį pakabino. Žiūrovams kur kas svarbiau esmė – S.Žižės sukurtas ir padovanotas jausmas.

Kam pabodo kalėdiniai džingbelsai, kieno akys pavargo nuo ledinio lempučių spindesio, gali užsukti į Parodų rūmų pirmojo aukšto salę, kur karaliauja tikri jausmai.

Ant mikštasuolio viduryje salės verta pasėdėti bent ketvirtį valandos. Visa tai pamatyti galima iki sausio 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to as

to  as portretas
Įdomu kas žmogiuko "as" galvoje, kad jis renka savo tekstuką ...

as

as portretas
vyras paskutininis myzius,jei leido bobai savo pavarde taip isniekint.

AK

AK portretas
Matosi, kad sukurta labai įvairiai raibuliuojanti erdvė - su dideliu malonumu apsilankysiu bent kartą šventinei nuotaikai kelti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių