Palangos vasaros sezono startas – gegužės pabaigoje

Palanga vasaros sezono pradžią artina prie birželio. Sprendimui jo startą simbolizuojantį renginį organizuoti gegužės pabaigoje, o ne viduryje palaiko ir vietos verslininkai.

Palanga sezono pradžios renginį "Kurorto šventė" ketina surengti paskutinį gegužės savaitgalį.

Tiesa, oficialiai aktyvus kurortinis sezonas skelbiamas gegužės 15-ąją.

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas paaiškino, kad toks sprendimas priimtas dar praėjusiais metais.

"2016 m. pabaigoje vyko buvusio Kultūros skyriaus vedėjo, specialistų susitikimas su tarybos nariais, kurie pareiškė pageidavimą, jog galbūt galėtume pabandyti grįžti prie senos tvarkos, kai, rodos, prieš 40 ar 30 metų arba kurorto, arba vasaros sezono atidarymo šventė buvo organizuojama birželio pradžioje. Tada jau ir sezonas, ir atostogos prasideda, ir būna šilčiau", – dėstė R.Trautmanas.

Panašus klausimas svarstytas ir merui susitikus su nauja Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidente Ingrida Valaitiene ir šios organizacijos valdybos nariais.

"Jie surado bendrą sprendimą – galbūt ne birželio pradžioje, o galbūt nors savaite anksčiau. Tai nėra eksperimentas, o labiau kompromisas", – teigė Kultūros skyriaus vedėjas.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė teigė, kad nuomonių yra dvejopų, tačiau didžiąją daugumą verslininkų šiuo metu pasiektas kompromisas tenkina.

"Savivaldybė pasiūlė šią datą, ir mes pritarėme, nes ar gegužės pabaiga, ar birželio pradžia – mažas skirtumas. Mūsų nuomonės šiuo klausimu sutapo", – sakė I.Valaitienė.

Kurorto verslininkų vedlė pritarė minčiai, jog nors oficialiai šiltasis sezonas startuoja gegužės viduryje, iš tikrųjų vasara labiau juntama nuo birželio, kai daugumai žmonių prasideda atostogos, įsivyrauja geresni orai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių