Palangos publiką stebins gitaros virtuozas M. A. Batio

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. Palangoje, „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) koncertuos išskirtine grojimo technika garsėjantis atlikėjas ir originalios vardinės gitaros autorius iš Amerikos Michaelas Angelo Batio su grupe.

M.Angelo Batio neabejotinai yra vienas ryškiausių gitaros meistrų, pripažintas greičiausiu gitaristu pasaulyje. Nuo ankstyvos paauglystės jis gitara groja skirtingų žanrų kūrinius, bet daugiausia dėmesio skiria roko muzikai. Šiandien būtent šio žanro muzikos ikona vadinamas muzikantas gali pasigirti aukščiausiomis geriausių gitaristų sąrašų pozicijomis daugelyje garsių muzikos žurnalų. O žurnalas „Guitar World Magazine“ jį įtraukė į geriausių visų laikų sunkiosios muzikos gitaristų „Top 100“ sąrašą.

Galima žavėtis ne tik jo išskirtiniais, inovatyviais „gyvais“ pasirodymais, bet ir techninėmis naujovėmis, vadinamomis „MAB Over-Under technique“. Be to, jis yra dviejų originalaus dizaino instrumentų autorius: tai dviejų grifų gitara „the V shaped twin „Double-Guitar“ ir keturių grifų gitara „Quad guitar“. Kurdamas dvigubą gitarą, jis užpatentavo specialius stygų elementus „string dampener“, o šios konstrukcijos instrumentas pateko į Rokenrolo šlovės muziejų. Jo keturgubą gitarą žurnalas „FHM Magazine“ įtraukė į 50 svarbiausių roko istorijos momentų sąrašą.

Vaizdžiai sakoma, kad M.Angelo Batio abiejų rankų pirštai pašėlusiu greičiu laksto jo paties sukurtos dvigubos gitaros grifais, nepalikdami šešėlių, ir pjausto lyg lazeris.

M.Angelo Batio nusipelnė tokių epitetų kaip „ryškiausias gitaristas pasaulyje“, „daugiau mašina nei žmogus“, „gitaros technikos meistras“, „gitaros dievas“ ir pan. O gyvi šio muzikanto pasirodymai išsiskiria muzikos ekspresija, nesuvaidintomis atlikėjo emocijomis ir nuoširdžiu bendravimu su publika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių