Palangoje – tradicinis gintarinis savaitgalis

Šeštadienį Palangos J.Basanavičiaus gatvėje ir paplūdimyje gintarą dosniai žarstė jūrų dievas Bangpatys.

Gitariniam savaitgaliui palangiškiai sukaupė 50 kg gintaro. iš kurio buvo veriami Šimtmečio karoliai, dalis gintaro išbarstyta pajūryje ir išpilta į Baltijos bangas.

Kaip ir kasmet, žirgu kinkyta karieta J.Basanavičiaus gatve link jūros Bangpatys pajudėjo prieš vidurdienį. Pakeliui jis saujomis žarstė gintarą bei visus kvietė skubėti prie jūros ir sudalyvauti smagiose Gintarinio savaitgalio atrakcijoje.

Jūratės ir Kastyčio skvere entuziastai vėrė Šimtmečio gintaro karolius. Organizatoriai išsikėlė tikslą suverti ne trumpesnius nei 300 metrų karolius, kad būtų pasiektas naujas Lietuvos rekordas.

Šiuo metu ilgiausi Lietuvoje gintaro karoliai taip pat yra Palangoje – vėrinys, kurio ilgis – 283 metrai, Palangos gintaro gildijos meistrų 2009 m. buvo suvertas Kurorto šventės metu.

Verti rekordinio ilgio karolius šiandien galėjo kiekvienas norintis, nesvarbu kokio amžiaus yra.

„Vėliau mes tuos karolius eksponuosime Gintaro meistrų gildijos patalpose ir kasmet stengsimės juos pailginti, galbūt kada nors pasieksime ir pasaulio rekordą. Tai jau šeštasis gintarinis savaitgalis Palangoje, kuriame yra dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Airijos, Prancūzijos, Italijos,Vokietijos“, – kalbėjo šventę organizuojančios bendrovės „Palangos renginiai“ atstovas Nerijus Stasiulis.

Vėliau prie jūros tilto prasidėjo tradicinis Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas. Čia į smėlį kiekvienam rinkėjui buvo paberta po 100 gramų vadinamojo Lietuvos aukso, sumaišyto su natūraliomis jūros bangų į krantą išnešamomis medžiagomis – dumbliais, šapeliais, pagaliukais ar kt. Laimėjo tas, kuris per numatytą laiką gintaro surinko daugiausiai ir švariausiai.

Ši Gintaro savaitgalio šventė Palangoje savotiška preliudija vasaros sezonui, kuris oficialiai bus paskelbtas po kelių savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
,,Bangpatys".Ir dar toks kad priklausomybė alui veide užrašyta.Gaila kad Nepūnas ar BangpŪtys jo vietoje nebuvo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių