Palangoje skambės „Saksofono serenados“

Klasikos ir džiazo muzikos puota jau rytoj galės mėgautis palangiškiai ir miesto svečiai. Koncerte „Saksofono serenados“ pasirodys gausus būrys kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavusių jaunųjų muzikų ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas.

Beveik trys dešimtys kamerinio jaunimo orkestro muzikantų daugiau kaip savaitę sostinėje repetavo kartu su saksofono virtuozu Petru Vyšniausku. Jų darbo vaisius klausytojai galės įvertinti jau šeštadienį, kai Palangoje  koncertas „Saksofono serenados“ vainikuos jauniesiems muzikos atlikėjams skirtas kūrybines dirbtuves.

„Ta muzika, kurią iš tikrųjų klasikinis atlikėjas praktiškai labai retai groja. Tai manau, kad šioj vietoj jiems labai didelė edukacija ir tokia didelė galimybė grot su tokiu muzikantu kaip Petras Vyšniauskas ir gaut iš jo daug patarimų, kaip būtent tos stilistikos muziką reikia atlikti“, – sakė projektą sumanęs dirigentas Ričardas Šumila.

Edukacinį projektą „Muzika kitaip“ inicijavęs R. Šumila sako norintis suteikti jauniems muzikos profesionalams galimybę pasimokyti ir pagroti kartu su scenoje jau seniai įsitvirtinusiais virtuozais. Šiemet pagrindinio mokytojo vaidmuo atiteko saksofonininkui P Vyšniauskui. Muzikantas sako, kad projekto nauda abipusė – jis gavo progą groti 50-ųjų muziką su mėgstamais styginiais instrumentais ir džiazo grupe, o jaunimas įgijo taip reikalingos patirties.

„Man tai yra kartu prisiminimas, kaip aš pradėjau groti būdamas 10 metų saksofonu, kadangi grosiu ir garsaus saksofonisto Čarlio Parkerio kūrinius. O jaunimui tai yra savotiškas atradimas ir savotiška patirtis, kuri duos vilties ir rezultatų einant į priekį muzikos keliu“, – kalbėjo saksofonininkas.

Panašų edukacinį muzikos projektą ketinama rengti ir kitąmet. O norintieji paklausyti, kaip jauniesiems atlikėjams ir virtuozams pavyko susigroti šiemet, kviečiami jau rytoj paklausyti džiazo standartų, klasikos melodijų ir grakščių improvizacijų Palangos parke, Tiškevičiaus dvaro terasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių