Palangoje skambės niujorkietiškas džiazas

  • Teksto dydis:

Šio penktadienio vakarą 19 val. Palangos „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35) džiazo muzikos smagurių laukia nepaprastas koncertas – ryškiausio kalibro scenos vardai iš JAV pakvies autentiškam susitikimui.

Legendine Niujorko džiazo muzika dalysis dainininkas JD Walteris ir Kęstučio Vaiginio kvartetas – bendras Amerikos ir Lietuvos projektas, kuris klausytojams suteiks retą galimybę vienoje scenoje išgirsti pasaulyje kritikų ir žiūrovų pripažintus muzikantus – Dave'ą Alleną (gitara), Borisą Kozlovą (kontrabosas), Donaldą Edwardsą (mušamieji), K.Vaiginį (saksofonai).

Niujorkietis JD Walteris – džiazo dainininkas-novatorius. Jo stilius lyginamas su kai kuriais vokalo titanais, tačiau jam pavyko sukurti savo unikalų dainavimo stilių ir tapti išskirtiniu reiškiniu džiazo muzikos scenoje. Gerbiamas ir giriamas muzikos kritikų, jis jau dalijosi scena su legendiniais atlikėjais – Dave'u Liebmanu, Tomu Harrellu, Eddie Gomezu, Bobu Dorough, Billy Hartu, Nicholasu Paytonu, Jeanu Michelu PILC, Billiu Evansu, Marku Murphy ir daugeliu kitų.

„Šis vaikinas yra tarsi įsikūnijęs muzikos instrumentas – jis tikras fenomenas!“ – tai garsaus saksofonininko D.Liebmano žodžiai. Tuo galėjo įsitikinti ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio publika – jai JD Walteris yra koncertavęs 2004-aisiais.

Saksofono meistras, Palangos žiūrovams pristatęs ne vieną įsimintiną koncertą, K.Vaiginis, skersai išilgai išmaišęs visą pasaulį, šį kartą subūrė muzikantus iš Niujorko, miesto kur gimsta džiazo tendencijos, lemiančios naujausias muzikines madas. Kvarteto muzikantai minimi tarp stipriausių džiazo pasaulio vardų. Virtuoziški, kritikų vertinami, tituluoti, bet kartu ir nuoširdumu bei paprastumu sužavintys džiazo meistrai žiūrovams pažers nepamirštamo ir energija pulsuojančio džiazo.


Šiame straipsnyje: JD WalterisdžiazasRamybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių