Palangoje koncertuos „Ultravox“ vokalistas M. Ure

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Palangoje koncertą surengs tikriems muzikos gurmanams gerai pažįstamas puikus instrumentalistas ir dainininkas Midge Ure (Didžioji Britanija).

Tai viena ryškiausių asmenybių populiariosios muzikos istorijoje: M.Ure – ne tik puikus muzikantas ir kūrėjas, bet ir aktyvus visuomenininkas. Be mažiau žinomų projektų, kuriuose jis grojo savo karjeros pradžioje, ryškiau išsiskiria laikotarpis su grupėmis „Visage“ ar „Thin Lizzy“, o jį vainikuoja grupės „Ultravox“, kurioje Midge buvo pagrindinis vokalistas, sėkmė 1979–1988 m. bei solinė kūryba.

M.Ure pasiekimai – įspūdingi: „Grammy“, „Ivor Novellos Awards“, pasaulinės kampanijos prieš falsifikavimą ir piratavimą „BASCAP“ (Business Action To Stop Counterfeiting And Piracy) apdovanojimai, auksiniai ir platininiai diskai bei daugybė kitų įvertinimų. Be to. M.Ure yra Didžiosios Britanijos karališkojo ordino kavalierius.

Šis škotas yra atradimų meistras. Su kiekviena jo nauja daina gali būti tikras, kad jai paklausa bus garantuota. M.Ure visais savo muzikinės karjeros etapais meistriškai laviravo tarp muzikinių formatų. Šiuo metu jis rengia intymius akustinius koncertus, kuriuose skamba paties sukurti populiariausi hitai iš grupės „Ultravox“ repertuaro („Vienna“, „Hymn“, „The Voice“ ar „Dancing With Tears In My Eyes“), garsiausi solo kūrybos hitai („If I Was“, „Breathe“ ar „Cold, Cold Heart“), grupės „Visage“, kurioje jis dainavo, kūriniai („Fade To Grey“, „Night Train“) ir kitų gerai žinomų atlikėjų – Peterio Greeno ar Davido Bowie – dainos.

Garsusis škotų kilmės muzikantas, dainų autorius, dainininkas ir gitaristas Lietuvoje pristatys ilgai lauktą naują studijinį solo albumą „Fragile“ ir klasika tapusius hitus. Įprastai šilto ir nuoširdaus koncerto metu jis bendrauja su publika ir aptaria savo muzikines šaknis, dalijasi anekdotinėmis situacijomis bei įspūdžiais iš savo spalvingos karjeros. Taigi rytoj „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) 19 val. laukiama ypatingo svečio, kuris vakar koncertavo savo gerbėjams Kaune, o šiandien pasirodys Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių