Palangoje koncertuos muzikantai iš penkių šalių

  • Teksto dydis:

Gegužės 2 dieną 19 val. „Ramybės“ kultūros centre (Vytauto g. 35, Palanga) koncertuos unikalią garsų alchemiją kurianti muzikos grupė „Merope“. Penki muzikantai iš penkių šalių kūryboje darniai apjungia savo įvairias muzikines patirtis. Grupės kūryboje skamba originalios muzikantų kompozicijos, tradicinės lietuviško folkloro dainos susipina su improvizacijomis, pasigirsta ir Ispanijos bei Indijos muzikos įtaka, susiliejanti su moderniais garsais ir harmonijomis bei pereinanti į elektroninius virpesius. Organiška šių elementų sintezė ir kūrėjų jautrumas pasirodymų metu kuria užburiančią muzikos chemiją, kuri klausytojus veda į negirdėtą Merope muzikos planetą.

 „Merope“ sudaro Jean – Christophe Bonnafous (Prancūzija), grojantis bansuri fleita, grupės vokalistė ir kanklininkė Indrė Jurgelevičiūtė (Lietuva), Bert Cools (Belgija) – gitara ir efektai, kontrabosininkas Marcello Windolph (Vokietija/Brazilija) bei Miguel Hiroshi (Ispanija) – perkusija.

2012 m. vasarą vos susibūrusi „Merope“ įrašė savo pirmąjį albumą „9 Days“, ir tai padarė ne užsidarę įrašų studijoje, o atviroje erdvėje Sierra Nevada kalnuose Ispanijos pietuose, albumo įrašams naudodami vien tik saulės energiją. Albumo pavadinimas, reiškiantis devynias dienas, įamžina laiką, per kurį „Merope“ susikūrė kaip grupė ir įrašė muziką, kurioje kartais pasigirsta ir cikados arba praskrendančių paukščių balsai. „9 Days” muzikos kritiko Mattie Poels buvo išrinktas trečiu geriausiu 2012 m. world muzikos albumu.

2014 m. rudenį „Merope“ pradėjo antrojo albumo, dedikuoto vandeniui, jūroms ir okeanams, įrašus. Tų pačių metų spalio mėn. grupė dalyvavo „Womex“ festivalyje Ispanijoje, savo kūrybą pristatydami Lietuvos muzikos stende. „Merope“ daugiausiai koncertuoja užsienyje: Olandijoje, Ispanijoje, Belgijoje, Vokietijoje, praėjusių metų pavasarį beveik visą mėnesį koncertavo ir keliavo Meksikoje, o šiemet ruošiasi apsilankyti Indijoje. Koncertuose grupė pristatys savo antrąjį albumą.

Lietuviškoji „Merope“ dalis Indrė Jurgelevičiūtė, grupėje dainuojanti ir grojanti kanklėmis, yra baigusi džiazo vokalo studijas Lietuvoje, o šiuo metu Rotterdamo konservatorijoje gilinasi į klasikinę indų muziką. Aktyviai koncertuojančią artistę galima girdėti atliekant džiazo, folkloro, akademinę ir populiariąją muziką tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Merope“ muzika – tai unikali lietuviško folkloro, world ir jazz stilių bei instrumentų ir elektronikos sintezė, užburianti savo vientisu, harmoningu, darniu skambesiu ir kviečianti klausytojus į užburiančią kelionę, kupiną ramybės, subtilių garsų, įkvėptą gamtos ir meilės. Muzikos rituale grupės nariai dalijasi energija, emocijomis, įkvėpimu, patirtimi ir idėjomis, o klausytojus kviečia būti atvirus muzikai, panirti į bendrą nuotaiką bei dalytis. Todėl „Merope“ pasirodymai dažnai baigiasi visus vienijančia drauge su publika atliekama lietuviška sutartine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių