Palangoje koncertuos argentinietė L. Dahab

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) koncertuos argentinietė Lily Dahab – dainininkė, kurios balsas, pasak kritikų, „bučiuojasi“ ir „kandžiojasi“, tarsi sirena atima klausytojams žadą nuo pirmo iki paskutinio akordo.

Dainininkei pritars pianistas Bene Aperdannier, kontrabosininkas Andreas Henze ir perkusininkas Topo Gioia.

Koncerte skambės originalios tango interpretacijos, susipins argentinietiško folkloro atspalviai, bosanovos ir sambos pliūpsniai, paįvairinti žaismingais džiazo pipiriukais.

Lily koncertai apgaubti nepaprastos magijos. Jie tarsi nuskraidina į Argentinos platybes, kurios L.Dahab kūryboje išsiskleidžia visu savo grožiu ir palieka pėdsakus klausytojų širdyse.

L.Dahab užaugo Buenos Airėse, ten mokėsi muzikos, įrašė bolero albumą ir pradėjo muzikės karjerą. Atlikusi pagrindinį vaidmenį miuzikle „Katės“, ji persikėlė į Ispaniją. Ten dainininkė praleido net devynerius metus, sukūrė daug vaidmenų, tarp jų – Esmeraldos miuzikle „Paryžiaus katedra“.

Po to meilė ir nauji karjeros lūkesčiai nubloškė Lily į Berlyną. Ten ji pradėjo bendradarbiauti su pianistu B.Aperdannier, su jo kvartetu įrašė bolero, tango ir bosanovų albumą „Nomade“, kuris buvo nominuotas Vokietijos įrašų kritikų apdovanojimui, sulaukė daug liaupsių žiniasklaidoje ir atvėrė dainininkei kelią į didžiųjų Europos festivalių scenas.

Ne mažesnė sėkmė lydi ir albumą „Huellas“. Pasak kritikų, dainos gniaužia kvapą nuo pirmos iki paskutinės minutės. „Jausmingumas turi naują vardą – Lily Dahab“, „tokio gražaus balso jau seniai negirdėjome“, – žavėjosi dainininke Vokietijos spauda ir pavadino jos balsą „švytinčiu medumi“.


Šiame straipsnyje: Lily DahabRamybėdainininkė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių