Palangą papuošė gintarinis dviejų metrų aukščio margutis

  • Teksto dydis:

Velykų laukianti Palanga dabinasi svarbiausiais šventiniais akcentais – šiandien J. Basanavičiaus gatvėje įrengtą Margučių alėją papuošė pats gražiausias – gintarinis margutis.

Dviejų metrų aukščio margutis, pagamintas prieš 4 metus, yra papuoštas 15 kilogramų gintaro. Šiais metais jis atnaujintas – kad raštai neprarastų savo formos ir žavesio, tautodailininkas Albertas Bukauskas margutį restauravo. Darbai užtruko keletą dienų, raštų atnaujinimui sunaudota 3,5 kilogramo trijų atspalvių gintaro.

Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio, atnaujinti gintarinį margutį buvo būtina, kadangi per keletą metų, kuomet Velykų švenčių metu jis puošė J. Basanavičiaus gatvę, gamtinės sąlygos – lietus bei sniegas kiek pakenkė šio Velykų simbolio išvaizdai.

Gintarinis margutis – pirmasis, pasitinkantis palangiškius ir kurorto svečius, atėjusius pasigrožėti J. Basanavičiaus gatvėje įrengta Margučių alėja. Vienuolika (įskaitant ir gintarinį) dviejų metrų aukščio kiaušinių šiemet padabinti Mažosios Lietuvos regionui būdingais raštais, vieną iš margučių puošia citata iš K. Donelaičio poemos „Metai“.

Mažųjų džiaugsmui Palangoje trims dienoms duris atvėrė ir Velykų bobutės trobelė, įsikūrusi Birutės parko Sodininko namelyje. Čia vaikai mokomi liaudiškomis priemonėmis nusimarginti kiaušinius, pasigaminti velykinių suvenyrų, taip pat gali pasidžiaugti Velykų bobutės namelyje įsikūrusia Zuikių šeimyna bei pasigrožėti velykinių puokščių paroda.

Tačiau didžiausios atrakcijos palangiškių ir kurorto svečių lauks antrąją šv. Velykų dieną, pirmadienį. Jau vidurdienį J. Basanavičiaus gatvė prisipildys liaudiškos muzikos garsų, o 13 val. visi norintieji laukiami prie gintarinio margučio – čia prasidės liaudiškos sportinės rungtys bei žaidimai. Kiekvienas, įsitraukęs į šias atrakcijas, galės ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir laimėti vertingų prizų, iš kurių svarbiausi – margučiai.

Laimėtuosius margučius, kaip ir atsineštus savus, šventės dalyviai galės panaudoti 14 val. jūros tilto prieigose vyksiančių margučių ridenimo varžybų metu. Kaip ir kasmet, čia bus  įrengtas rekordinio ilgio ridenimo takas. Šiemet planuojamas jo ilgis – per 20 metrų.

Maždaug valandą trunkančios margučių ridenimo varžybos kasmet tampa atrakcija ne tik savo sėkmę jose bandantiems vaikams, bet ir jų tėvams. „Azarto čia netrūksta, tad laikas neprailgsta nei dalyviams, nei žiūrimas“, – sakė Ž. Kažys.

Dalyvauti šiose varžybose galės kiekvienas norintis, jei tik turės iki 5 margučių – atsineštų iš namų ar laimėtų J. Basanavičiaus gatvėje vykstančių varžybų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių