Palanga: kultūros maratonas "Kablys“ įgauna pagreitį

  • Teksto dydis:

Per Jonines prasidėjęs LRT Kultūros pristatomas festivalis „Palanga: Kultūros maratonas KABLYS“ įgauna pagreitį. Pirmąją kultūros maratono savaitę savo kūrybą žiūrovams pristatė džiazo muzikos komanda „Brave Noises“, atlikėja Ingaja, grupė Hit Kick, fotomenininkė Dalia Mikonytė pakvietė į parodą „Analagofilija: ramybė ir chaosas kurorte“, nekomercinio kino mėgėjai jau rinkosi į pirmuosius kino klubo „8 ½“ organizuojamus vakarus.

„Į Palangą suvažiuoja labai daug žmonių iš įvairių miestų ir įvairių šalių, ir Palanga suvienija žmones“, – sako atlikėjas Sasha Song.

„Dalyvavimas kultūros maratone yra apskritai dalyvavimas Lietuvos kultūros kūrime. Jeigu galima atvežti kultūrą į Palangą, mes būtinai tai siekiame padaryti“, – kalba dainininkė Aistė iš grupės „Aistė Broken Leg“.

Fotomenininkė D. Mikonytė sako: „Man dalyvavimas kultūros maratone Palangoje reiškia labai daug. Manau, kad jauni kūrybiniai žmonės apskritai gauna mažai dėmesio, ir dalyvavimas tokiuose renginiuose yra labai reikšmingas, nes turi galimybę parodyti save, parodyti savo darbus ir sulaukti dėmesio. Ypač, kai yra daugiau menininkų viename bendrame projekte, kaip, šiuo atveju, kultūros maratone, kai galima susipažinti su kitais menininkais, dalintis idėjomis, manau, kad ir kultūrai tai yra svarbus reiškinys.“

Jau antrus metus terasoje „Kablys: Jūra. Kultūra“ rengiamas festivalis apjungia daugybę meninių renginių, tarp kurių bus spektakliai, koncertai, performansai, fotografijų parodos ir kino vakarai, skelbiama pranešime spaudai.

Antrąją kultūros maratono savaitę „Kablio“ terasos lankytojai kviečiami į Palangos fotoklubo parodos „Baltija“ atidarymą, dar Palangoje nematytą garsų spektaklį „Kelionė be bagažo“, kurio tikslas – aktorių kuriamais garsais išlaisvinti ir sužadinti žiūrovo vaizduotę ir pakviesti jį pakeliauti per skirtingas veiksmo vietas, laiką, atmosferas. Spektaklis vyksta visiškoje tamsoje. Jokio grimo, tik aktorius ir žiūrovas, tik garsas ir vaizduotė. Atotrūkis nuo rutiniškos vaizdų kaitos ir ponyriai į garsų kelionę.

Koncertuos Rūta Žibaitytė, Justina Kaminskaitė, violončelių grupė „Voicelless“, kurie dalinsis jazz, folk, drum&bass, soul, dainuojamosios poezijos žanrų muzika, kurią kuria ir atlieka, taip pat perdainuoja jau gerai žinomas dainas ir jas pateikia savaip, interpretuoja.

Aktorė Donata Kielaitė kvies lankytojus kartu su spektaklio heroje pakeliauti gyvenimo poezijos keliais ir amžinai aktualių meilės paieškų takais. Kultūros bare „Kablys“ ji atliks autorinį muzikinį poezijos spektaklį „Kelionė“, sukurtą pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles. Taip pat savo žiūrovų lauks ir kino klubas „8 ½“, pasirengę visą vasarą žiūrovams demonstruoti kokybišką kiną.

Kultūros maratono metu suplanuota dešimtys alternatyvios muzikos koncertų, performansų, parodų. Neliks nuvilti ir nekomercinio kino mėgėjai, mat terasoje planuojama parodyti apie 20 kruopščiai atrinktų, į kelias rubrikas suskirstytų filmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių