Pajūryje startavo buriuotojų ir jėgos aitvarų varžybos

Penktadienį Klaipėdos rajone, Kintuose, startavo kasmetinės burlenčių ir jėgos aitvarų sportininkų varžybos „Baltic Cup”. Šiemet renginys švenčia savo dvidešimties metų jubiliejų.

Pirmąją varžybų dieną pradėjo vaikų buriuotojų „Techno 293” klasė, netrukus po jų – „Raceboard” bei formulė su šių varžybų naujiena – atskirta burlenčių „Hydrofoil” įskaita.

„Baltic Cup” sutraukė daugiau nei 30 šio ekstremalaus sporto profesionalų ir mėgėjų iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Visi jie – buriuotojai.

Anot organizatorių, kova dėl laimėtojų vardo turėtų būti arši, mat konkurencija nusimato didžiulė. „Šiemet varžybose dalyvauja tokie patyrę sportininkai kaip latvis Janis Preiss, kuris pirmą dieną atplaukė pirmas formulės klasėje. Taip pat lietuviai Gediminas Gresevičius, pirmą dieną triumfavęs burlenčių „Hydrofoil” įskaitoje, Giedrius Liutkus bei vyriausias varžybų dalyvis Arvydas Moliušis”, – sakė vienas iš renginio organizatorių Mindaugas Čirvinskas.

„Baltic Cup” vyksta visą savaitgalį – gegužės 25-27 d. – Klaipėdos rajone, Kintuose, Suvernų kaime, prie „Ekstremalus sporto” burlenčių mokyklos. Po trijų dienų varžybų plaukimų rezultatai bus sumuojami. Laimėtojai išaiškės sekmadienį, gegužės 27 d.

Renginį organizuoja viešoji įstaiga „Ekstremalus sportas”, populiarinti bei vienijanti šio sporto mėgėjus ir ypatingą dėmesį skirianti jaunimo ugdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Na tikrai labai jau trūksta reklamos

nu jo

nu jo portretas
Pvz.siandien Drevernoje vasaros atidarymas.Bus muge,laivu paradas vakare koncertas,Biplan ir kitos grupes.Bet niekur ne pipt apie sia svente.Geriau parasys kas ka pripjove ar pavoge,ar kelintas laivas atplugde dujas i terminala.

bloga tradicija

bloga tradicija portretas
tapo reklamuoti panašius renginius be jokios konkrenčios informacijos žiūrovams. Susidaro įspūdis, kad organizatoriai gauna sponsorių finansavimą, užsideda varnelę, kad renginys suorganizuotas ir nusispjauna į jo ir sporto šakos populiarinimą gyventojų tarpe. Vėliau stebisi ir aimanuoja, kad toks mažas susidomėjimas ir lankomumas. O kam jis gali rūpėti, jei nesugebama išstenėti programos dienotvarkės, negi jie įsivaizduoja, kad tie kam įdomų, turėtų styroti ten visą dieną ir spėlioti, kada ir kas vyks?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių