Pajūryje – „kitoks“ kinas

Tarptautinis kino festivalis "Baltijos banga" besibaigiant vasarai jau penktąkart pajūrio publiką pakvies susipažinti su Baltijos šalių vaidybiniais ir dokumentiniais filmais.

Nemokamas renginys pirmojo simbolinio jubiliejaus – penkerių metų gyvavimo proga suteiks galimybę pasimėgauti ypač kruopščiai sudaryta festivalio programa.

Šiais metais festivalio geografinė amplitudė akivaizdžiai išsiplėtė – bus parodyta 19 kino filmų iš 5 šalių: 7 iš Lietuvos, po 4 iš Latvijos bei Estijos ir po 2 filmus iš skandinaviškojo Baltijos pajūrio – Danijos bei Suomijos.

"Baltijos bangos" atidarymui rugpjūčio 23-iąją pasirinktas užsienio žiūrovų simpatijas ir daugelio festivalių prizus laimėjęs lietuvių mokslinės fantastikos trileris "Aurora". Filmą pristatyti atvyks jo režisierė Kristina Buožytė, aktorė Jurga Jutaitė bei prodiuserė Ieva Norvilienė.

Be pilnametražių kino filmų, į festivalio programą  įtrauktas ir seminaras kino profesionalams, kviesiantis Lietuvos, Latvijos bei Estijos kino kūrėjus diskutuoti apie kūrybinius santykius ir Baltijos kraštuose susiklosčiusias jų tradicijas.

Taip pat į kūrybinius užsiėmimus vaikus ir jaunimą kvies neatsiejama festivalio dalimi tapusi animacijos mokyklėlė.

Rugpjūčio 22–29 dienomis "Baltijos bangos" vyks Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre "Agila", o kiek vėliau, rugpjūčio 30, 31 dienomis, persikels į Klaipėdą.

Uostamiesčio Kultūrų komunikacijų centre žiūrovai galės išvysti 6 festivalio programos filmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių