Onkologiniams ligoniams paremti – minios šokis Klaipėdoje

Pagrindinė Klaipėdos aikštė šeštadienio popietę virto didžiule šokių arena. Klaipėdiečiai susirinko ne tik šokti, bet ir palaikyti onkologinėmis ligomis sergančių ligonių.

16 val. Atgimimo aikštėje prasidėjo „Vilties šokio-2017“ didysis flašmob'as.

Visą mėnesį mokęsi šokti kizombą daugybė klaipėdiečių parodė jo dar nemokantiems pagrindinius žingsnelius. 

Iš Ispanijos atvykusi atlikėja Sandra Carrillo dainavo Lotynų Amerikos dainas, labiausiai tinkamas šokti kizombą ir bachatą. Profesionalūs šokėjai vertė grožėtis kūnų plastika. Šokėjai mokė pilną aikštę prie akcijos prisidėjusių žmonių.

Bendra nuotaika užvaldė susirinkusiuosius, jie jautė bendrystę ir didžiavosi galintys padėti siaubingą diagnozę išgirdusiems žmonėms.

Nuo 2014 metų vykstantys „Vilties šokiai“ skirti suburti žmones, paraginti juos mokytis šokti ir solidarizuotis su onkologiniais ligoniais.

Šį kartą flašmob'o dalyviai buvo raginami vilkėti raudonais ir mėlynais rūbais. Jokių amžiaus ar kitų apribojimų dalyviams nebuvo.

Renginyje panorę dalyvauti žmonės mokėjo paramos įnašą: vaikai, studentai ir senjorai – po du eurus; suaugusieji – po penkis eurus.

Flašmob'o dalyviai gavo rėmėjų parengtų dovanų.

Renginio dalyvių registracijos aukos perduotos šv. Pranciškaus onkologijos centrui Klaipėdoje. Surinktos paramos lėšos leidžia psichologinės, dvasinės ir sveikatinimo paslaugas onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems teikti nemokamai. Tai vienintelis tokios pagalbos centras Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisybė

teisybė portretas
teisybė yra tokia - sirgau vėžiu, sunkiai, darbe apsimetė, kad nelabai ir girdėjo apie ligą. Tai tiek...

Aksioma>Anonimui

Aksioma>Anonimui portretas
Kažkaip kreivai įdomiai pykstat.Visai ne ant tų, ant kurių turėtumėt.Ne eilinaims žmonėms lysti prie sunkiųjų ligonų, tuo labjau kišti savo kelis eurus, o JUMS ponas ir kitiems artimiesiems reikia organizuotis ir daryti protesto akcijas.Prieš cinišką ligonių priežiūrą, prieš ubagišką finansavimą ir visą įdingą sveikatos apsaugos sistemą.Ir būtinai praneškite per komentarus kada vyks-ateisiu.

H.H

H.H portretas
Del blogo oro nedalyvavau, bet mielai paaukojau..Aisku, kad cia labai maza parama...ne tiek,kiek reikia sergantiems. Bet dvasinio peno taip pat reikia. Muzika, dainos, padeda ligoniams lengviau istverti skausma....todel sokit, dainuokit, niuniuokit. Tai mokslininku patvirtinta... Nebut lietuviai, vis bambet ir "duokit pinigu..."Turbut esame patys niuriausi, pikciausi zmones pasaulyje.(Senoji karta!!)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių