Naujųjų sutiktuvėms – legendinės „The Beatles“ dainos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Naujuosius pasitikti kviečia gera energija trykštančiuose koncertuose. Šeštadienį Palangoje į siautulingą ir laisve alsuojančią 1960–1970 metų atmosferą panardins „The Beatles Show“ arba Naujieji metai Liverpulio stiliumi, o Klaipėdoje operetės klasiko Imrės Kalmano šedevrai, akompanuojant akordeonistų ansambliui, skambės teatralizuotame koncerte „Naujametė varjetė“.

Muzikos revoliucija

„The Beatles“ sukėlė revoliuciją muzikos pasaulyje. 1960 m. Liverpulyje susibūręs muzikantų ketvertukas – J.Lennonas, P.McCartney's, G.Harrisonas ir R.Starras – užkūrė tikrą „bitlomaniją“. Gerbėjai mėgdžiojo jų šukuosenas, aprangą, o jie patys žavėjo ir šokiravo. Koncertuose „The Beatles“ pasitikdavo euforijos apimtų, iš laimės klykiančių ir alpstančių klausytojų minios, grupę gaubė didžiulis žiniasklaidos dėmesys.

Muzikiniame teatre kurtame „The Beatles Show“ skambės ir patys žinomiausi, ir kiek mažiau pažįstami britų ketvertuko kūriniai. „Koncertui rinkausi labiau pažįstamas, daugiau roko faktūros turinčias dainas, tokias kaip „Come together“, „Imagine“, – vardijo kartu su kitais šio teatro solistais dainuosiantis Jeronimas Milius. – Jei žmonės nori išgirsti, kaip skambėjo „The Beatles“, tai jie gali padaryti klausydamiesi įrašo. O mūsų renginyje publika girdės jų interpretaciją, juk gros orkestras, dainuos ir merginos. Man pačiam taip pat įdomiau ne aklas atkartojimas, o savito interpretacijos kampo atradimas.“

Pašėlusi aistra gyventi

„The Beatles“ muzika man asocijuojasi su pašėlusia, gaivališka, atvira ir optimistiška gyvenimo aistra. Tuo, manau, ji iki šiandien aktuali tiems, kurie vertina tai, kas buvo, džiaugiasi tuo, kas yra, ir tiki, kad tai, kas bus, – bus gerai“, – kalbėjo spalvingą rokenrolo renginį režisavusi Rūta Bunikytė.

Pasak jos, norėta žiūrovams suteikti išskirtinę galimybę panirti į 1960–1970 metų dvasią: „Džiaugiuosi koncertą kūrusia komanda, kuri tiesiog gyveno tuo laikmečiu. Norėjome pateikti „The Beatles“ kūrybos ir paties laikotarpio retrospektyvą, stengėmės įsigilinti ne tik į muzikos žanrą, bet ir į laikmečio kultūrą, aprangos, elgesio stilių. Visa tai puikiai atskleidžia Vilijos Šuklytės sukurti stilizuoti kostiumai, Vestos Obolevičiūtės videoprojekcijos bei Ingos Briazkalovaitės choreografinės kompozicijos.“

Klasika – akordeonu

Antrąjį Muzikinio teatro naujametį koncertą režisavęs Ramūnas Kaubrys įsitikinęs, kad į naujus metus reikia žengti su šypsena: „Naujųjų metų sutikimas turi būti linksmas – reikia muzikos, juoko, įspūdingo šou.“ „Naujametės varjetė“ režisierius žadėjo, kad koncerte viso to bus su kaupu. Be to, specialiai Naujųjų sutiktuvėms parengtas operetės koncertas intriguoja neįprastu atlikimu.

Anot R.Kaubrio, koncerte pasirodantys „Keys4Soul“ akordeonistai yra aukščiausios prabos profesionalai, o akordeono skambesys leis patirtį naują populiariosios klasikos skambesį.

Susirinkusieji koncerte išgirs žinomiausias melodijas iš Imrės Kalmano – vieno iš keturių garsiausių XX a. pradžios operetės meistrų – operečių: „Čardašo karalienė“, „Monmartro žibuoklė“, „Misteris X“ (Cirko princesė) ir „Bajaderė“.

„Peržiūrėdamas teatro repertuarą ir populiariąją klasiką, nutariau, kad I.Kalmano, muzikinius numerius reikėtų pasirinkti todėl, kad jų muzikinis koloritas puikiai dera su akordeono muzika, – teigė R.Kaubrys. – Gaila, į vieną vakarą neįmanoma sudėti visko, ko norėjosi, šis kompozitorius per savo gyvenimą sukūrė nepaprastai daug išskirtinių kūrinių.“

„Naujametė varjetė“ išsiskiria savo ryškumu bei ypatinga atmosfera. Ir ne atsitiktinai. Ji buvo kuriama specialiai šiai progai – akį trauks efektingi V.Šuklytės kostiumai, I.Brazkalovaitės ir Ričardo Jankevičiaus choreografija, mat šou su solistais vokalistais koncerte kurs ir baleto trupės šokėjai. „Man, kaip vyriausiajam teatro režisieriui, buvo svarbu, kad scenoje kuo plačiau ir įvairiau savo galimybėmis atsiskleistų teatro solistai, – tikino R.Kaubrys. – Stengiausi atrinkti įvairiais niuansais išsiskiriančius muzikinius numerius. Šokio kalba, aktorinis meistriškumas ir nesenstančios, sielai artimos muzikos skambesys, tikimės, nepaliks abejingų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių